ABD Körfez ülkeleriyle askeri tatbikatı iptal etti

ABD Katar'la devam eden krizi gerekçe göstererek Körfez ülkeleriyle yaptığı bazı askeri tatbikatları durdurdu. Kararın suudi arabistan'ın rusya ile yaptığı işbirliği anlaşması sonrası gelmesi de dikkat çekti.

Haberler NTV Haber 06.10.2017 - 13:34 Son Güncelleme : 06.10.2017 - 13:35

ABD'nin aylardır süren Katar krizini sona erdirmek için Körfez ülkeleri üzerindeki etkisini kullanmak istediği iddia edildi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan bir yetkili, "Bölgede istikrarı ve güvenliği sağlayan ortak çözümler üzerine tüm partnerlerimizi teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi.

ABD yönetiminin söz konusu kararı, Suudi Arabistan Kralı Selman'ın Moskova ziyaretinin ardından geldi.

Suudi Arabistan Kral Selman'ın Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından iki ülkenin S-400 hava savunma sistemi alımı konusunda anlaştığı Rus basınına yansımıştı.

Körfez ülkeleri, Doha yönetiminin teröre destek verdiği iddiasıyla haziran ayında Katar'la diplomatik ilişkileri kesti ve ekonomik ablukaya aldı. ABD'li yetkililerse ablukanın operasyonları etkilemeyeceğini söylemişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız