Türkiye – İzlanda Dünya Kupası maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

2018 FIFA Dünya Dünya Kupası I Grubu Avrupa Elemelerinde A Milli Takımımız ile İzlanda bugün karşı karşıya gelecek. A Milli Takım, İzlanda'yı mağlup ederek, 2 puan önündeki rakibini geçmek ve Dünya Kupası'na katılma şansını son maça taşımak istiyor. Yeni Eskişehir Stadında oynanacak maç saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Haberler Ntvspor, Anadolu Ajansı 06.10.2017 - 20:41

  • 1

    2018 FIFA Dünya Dünya Kupası I Grubu Avrupa Elemelerinde A Milli Takımımız ile İzlanda karşı karşıya gelecek.

    Elemelerde I Grubu'na istediği gibi başlayamayan milli takım, üç maçlık galibiyet serisinden sonra Ukrayna deplasmanından mağlubiyetle ayrılmış, sahasında Hırvatistan'ı yenerek yeniden Dünya Kupası'na katılma şansını sürdürmüştü. Grupta yaptığı 8 maçın dördünü kazanan milliler, 2'şer beraberlik ve yenilgi aldı. Ay-yıldızlılar, grupta 14 puanla 3. sırada bulunuyor. A Milli Takım, İzlanda'yı mağlup ederek, 2 puan önündeki rakibini geçmek ve Rusya'nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'na katılma şansını son maça taşımak istiyor.

    İzlanda ise grupta oynadığı 8 maçta, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 16 puanla ikinci sırada bulunuyor.

  • 2

    MAÇ SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA? 

    6 Ekim Cuma günü (bugün21.45’te karşılaşacak Türkiye – İzlanda karşılaşması TV 8’de canlı yayınlanacak.

    İZLANDA TARAFTARININ "BALİNA "TEZAHÜRATI

  • 3
    İLK 11'LER:
    TÜRKİYE: Volkan Babacan - Kaan Ayhan, Mehmet Topal, Çağlar, Caner - Oğuzhan, Nuri Şahin - Cenk Tosun, Emre Belözoğlu, Arda - Burak

    İZLANDA: Haldarsson – Saeversson, Sigurdsson, Ingason,  Magnusson – Gudmundsson, Gunnarsson Bjarnason, Finnbogason - G. Sigurdsson - Bodvarsson
  • 4

    MAÇA POLONYALI HAKEM 

    Yeni Eskişehir Stadında oynanacak maçı Polonya Futbol Federasyonundan Szymon Marciniak yönetecek.

  • 5

    Marciniak'ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Tomasz Musial olacak.

  • 6

    AY-YILDIZLILAR GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

    Türkiye'nin, Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası'na doğrudan katılabilmesi için grubu 1'inci sırada tamamlamak zorunda. İkincilikte ise, play-off oynaması yüksek ihtimal. A Milli Takımın play-off oynaması için gruplar arasındaki en kötü ikinci takım olmaması gerekiyor. 

     I Grubu'nda 14 puanla 3'üncü sırada bulunan Türkiye'nin son iki maçını da kazanması halinde grubu ilk iki sırada tamamlaması garanti. Grup liderliği için en kesin yol Ukrayna'nın Kosova deplasmanında puan kaybı yaşayıp son maçta Hırvatistan'ı yenmesinden geçiyor. Ukrayna'nın son iki maçını kazanması halinde ise liderlik için genel averaja bakılacak. Şuan için Türkiye genel averajda attığı gol sayısının 12 olması sebebi ile Ukrayna'nın üstünde yer alıyor. Ukrayna ise grupta 11 gol attı. 

  • 7

    İKİ MAÇI KAZANIRSAK EN KÖTÜ PLAY-OFF OYNAYACAĞIZ 

    A Milli Takım kalan iki maçını kazanması halinde en kötü ihtimalle grubu ikinci sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı elde edecek. Dünya Kupasına Avrupa'dan ev sahibi olan Rusya dışında 13 takım yer alacak. 13 takımın 9'u, grup aşamalarını lider olarak tamamlayan takımlar olacak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takım ise topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak. Bu 9 takım arasında en son sırada yer alan, yani 'en kötü ikinci' takım play-off oynayamayacak. Geri kalan 8 takım ise play-off oynama hakkı elde edecek. İki ayaklı play-off eşleşmelerini kazanan dört takım, Dünya Kupası finallerine katılmaya hak kazanacak.

  • 8
    A Milli Futbol Takımı, 9'u resmi biri özel olmak üzere İzlanda ile yaptıkları 10 maçta 6 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 2 maç beraberlikle sonuçlanırken, ay-yıldızlı ekip 2 karşılaşmada ise rakibine üstünlük sağladı.

    Altısı İzlanda'da, 4'ü Türkiye'de oynanan bu maçlarda İzlanda'nın attığı 18 gole, Türkiye 10 golle yanıt verdi.

    İki takım arasında geçtiğimiz yıl İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te oynanan grubun üçüncü maçını ev sahibi ekip 2-0 kazanmıştı.

    İlk randevu 1980'de
    İlk olarak 24 Eylül 1980'de 1982 Dünya Kupası Elemeleri'nde İzmir'de karşı karşıya gelen iki ülke A milli takımlarının maçını İzlanda 3-1 kazandı. Bu karşılaşmada millilerin tek golünü, Fatih Terim penaltıdan attı.

    Bu maçın rövanşını da 2-0 kaybeden ay-yıldızlılar, 1988'de 1990 Dünya Kupası Elemeleri'nde rakibiyle 1-1 berabere kalıp, rövanşı da 2-1 kaybetti.

    İki ülke A milli takımları bu kez 1991 yılında özel bir maçta karşı karşıya geldi. Maçı İzlanda 5-1 kazandı.

    İzlanda ve Türkiye, 1994'te 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde eşleşti. İlk maçı 5-0 kazanan milliler, rövanşta ise golsüz berabere kaldı.

    İki galibiyet de Türkiye'de
    A Milli Takım, İzlanda karşısında, Türkiye'de oynadığı 4 maçın 2'sini kazanırken, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

    İstanbul'da oynadığı 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde rakibini 5-0, 2015'te de Konya'da oynadığı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde ise 1-0 mağlup etti.
  • 9

    "GRUBUMUZ HER TÜRLÜ GELİŞMEYE AÇIK"

    İzlanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, Türkiye ile birlikte yer aldıkları grubun son ana kadar her türlü gelişmeye açık olduğunu söyledi.

    Hallgrimsson, Türkiye ile 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 9. maçını yapacakları Yeni Eskişehir Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Grubumuz son ana kadar her türlü gelişmeye açık. En ufak bir hataya yer yok. İyi organize olmalıyız" dedi.

  • 10

    İZLANDA ESKİŞEHİR'E GELDİ

    İzlanda A Milli Futbol Takımı, Eskişehir'e geldi.

    Antalya'da 2 Ekim'den bu yana kampta bulunan teknik direktör Heimir Hallgrimsson yönetimindeki İzlanda kafilesi, özel uçakla Hasan Polatkan Havalimanı'na ulaştı.

  • 11

    En son 11 Kasım 2011'de Hırvatistan'a 3-0 yenildiğimiz maçta milli formayı giyen Göztepeli Sabri Sarıoğlu 6 yıl sonra Milli Takıma çağrıldı.

  • 12

    Medipol Başakşehir'de forma giyen Mevlüt Erdinç ise 30 Eylül 2016'da açıklanan aday kadroda bulunmuştu.

  • 13

    Milli takımda 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ukrayna ve Hırvatistan ile oynanan karşılaşmaların kadrosunda yer alan Şener Özbayraklı ile Cenk Gönen, bu sefer aday kadroya dahil edilmedi.

  • 14
    Volkan Şen ise iki maç aradan sonra aday kadroya alındı. Kadroda sakatlığı bulunan Galatasaraylı Tolga Ciğerci de yer aldı.

    A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu tarafından belirlenen kadroda şu isimler yer alıyor:
  • 15
    Kaleciler: Harun Tekin, Serkan Kırıntılı, Volkan Babacan

    Defans: Kaan Ayhan, Sabri Sarıoğlu, Mehmet Topal, Ömer Toprak, Çağlar Söyüncü, Serdar Aziz, Caner Erkin, İsmail Köybaşı
  • 16

    Orta Saha: Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, Selçuk İnan, Cengiz Ünder, Emre Mor, Oğuzhan Özyakup, Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci, Yunus MallI, Arda Turan, Volkan Şen

    Forvet: Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Enes Ünal, Mevlüt Erdinç

    LUCESCU İZLANDA MAÇINDA YOK

  • 17

    FIFA, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu'ya 1 maç men cezası verdi.


    Lucescu'nun, ay-yıldızlı ekibin 6 Ekim Cuma günü Eskişehir'de İzlanda ile oynayacağı maçta yedek kulübesindeki yerini alamayacağı, Tayfur Havutçu'nun takımın başında sahaya çıkacağı belirtildi.

  • 18
    Açıklamada, FIFA tarafından organize edilen müsabakalarda talimatlar gereği 1 ila 3 maçlık cezalara itiraz hakkı bulunmadığı ifade edildi.

    Türkiye'nin, deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 mağlup olduğu maç sonunda hakemleri soyunma odası koridoru önünde bekleyen Lucescu, telefonundan hakemlere pozisyonları göstermiş ve verilen kararlara tepkisini ortaya koymuştu.
  • 19

    HAZIRLIKLAR BAŞLADI 

    A Milli Futbol Takımı, Antalya kampındaki ilk çalışmasını yaptı.

    Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Sentido Zeynep Resort'un sahasında teknik direktör Mircea Lucescu yönetimindeki antrenman basına kapalı gerçekleştirildi.

  • 20
    Antrenmana, Almanya'da Bundesliga 2'de yer alan Fortuna Düsseldorf'un bu akşamki maçının kadrosunda bulunan Kaan Ayhan ile bu gece kampa dahil olacak Hakan Çalhanoğlu ve Enes Ünal katılmadı.

    Takımlarıyla dün liglerde maça çıkan futbolcuların yenilenme çalışması yaptığı antrenmanda diğer futbolculara ise Lucescu'nun verdiği program uygulandı.

  • 21

    Antrenmanı, TFF Başkan Vekili Ali Dürüst de takip etti.

    MİLLİLER YÜKSELİŞE GEÇTİ 

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında Türkiye Milli Takımı, 6 basamak birden yükselerek 27. sırada yer aldı.

    Ağustos sıralamasında zirveyi Brezilya'ya kaptıran son Dünya Kupası şampiyonu Almanya, yeniden ilk sıraya çıktı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kupanın sahibi Portekiz üçüncü olurken, 2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Uruguay ve Venezuela ile berabere kalan Arjantin dördüncülüğe geriledi.

  • 22
    Ay-yıldızlıların, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki rakiplerinden Hırvatistan 18, İzlanda 22, Ukrayna 24, Finlandiya 87, Kosova ise 184. sırada kendilerine yer buldu.

    Bir sonraki FIFA dünya sıralaması, 16 Ekim'de açıklanacak.
  • 23

    "...KESİNLİKLE TAVİZ VERMEYECEKTİR"

    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı'nın 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda İzlanda ile 6 Ekim'de oynayacağı maçın çok önemli olduğunu belirtti.

    Felsefelerini "Asla vazgeçme" sözü üzerine kurduklarını vurgulayan Demirören, şunları kaydetti:

    "Eskişehir'deki taraftarın, Hırvatistan maçında sergilediği fair-play'den taviz vermeyen koşulsuz desteği, sadece Türkiye'nin değil, yabancı konuklarımızın da hayranlığını kazandı.
    İzlanda karşılaşması Dünya Kupası'na katılma hedefimiz doğrultusunda çok büyük önem arz etmektedir. Bu maçı Eskişehir'in coşkulu taraftar atmosferinde oynayacak olmak inancımızı arttırıyor.

    Taraftarlarımızın tribündeki görevlerini yerine getireceğinden ve futbolcularımızın da zoru başarma ruhu ile oynayacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Milli futbolcularımız, uluslararası turnuvaların finallerinde düzenli olarak yer alma hedefinden kesinlikle taviz vermeyecektir."

  • 24
    A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile yarın Eskişehir'de yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 9. hafta maçıyla 552. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, 94 yıllık tarihinde 291'i resmi, 260'ı özel olmak üzere geride kalan 551 maçta, biri hükmen olmak üzere 209 galibiyet aldı, 127 defa berabere kaldı, 215 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, 236'sı deplasmanda, 236'sı evinde, 79'u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 725 gol attı, kalesinde 796 gol gördü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız