Putin'den Tesla'ya yeşil ışık

Rusya Devlet Başkanı Putin gelen bir soru üzerine Tesla'nın elektrikli otomobilini kullanma fikrine sıcak baktığını açıkladı.

Haberler ntv.com.tr 05.10.2017 - 15:32 Son Güncelleme : 05.10.2017 - 15:59

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzay seyahatlerin seyrini değiştirmeye çalışan ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı hedefleyen Elon Musk'ı memnun edecek bir açıklama Rusya Devlet Başkanı Putin'den geldi.   

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen enerji forumuna katılan Putin burada "Tesla'nın ürettiği elektrikli otomobilleri kullanır mısınız?" Sorusuna olumlu yanıt verdi.  

Dönemin ABD Başkanı George W. Bush (sağda) 2011'deki Rusya ziyaretinde mevkidaşı Putin ile 1956 yapımı Volga'ya binmişti.  

"HIZLI, HAFİF VE ETKİN"

Tesla'ya yeşil ışık yakan Putin elektrikli otomobilleri hızlı, hafif ve etkin yapılarından dolayı beğendiğinin altını çizdi.  

BUSH'A ÖZEL 1956 YAPIMI SOVYET OTOMOBİL  

Otomobillere olan tutkusu ile de bilinen Putin, dönemin ABD Başkanı George W. Bush'un Rusya ziyareti kapsamında mevkidaşını Klasik Sovyet yapımı bir otomobil (1956 Volga) ile gezintiye çıkarmıştı.   

TESLA'NIN REKORU MUSK'I MEMNUN ETMEMİŞTİ 

Tesla’nın S Modeli tek şarjla 900 kilometre gidebiliyor.  Ancak bu durum bile şirketin sahibi Elon Musk'ı memnun edememiş, Musk menzilin 1000 kilometreye kadar çıkarılabileceğinin altını çizmişti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız