Brexit'in İngiltere'ye faturası ağır olabilir

AB'den ayrılmak için referanduma gitmeye hazırlanan İngiltere'nin birlikten ayrılmasının faturası ağır olabilir.

Brexit'in İngiltere'ye faturası ağır olabilir

Merkezi Londra'da bulunan Mali Çalışmalar Enstitüsü (IFS), İngiltere’ninAvrupa Birliği'nden (AB) ayrılması durumunda, iki yıl boyunca bazı yeni kemer sıkma tedbirleri uygulamak zorunda kalabileceği uyarısında bulundu. 

Düşünce kuruluşundan yapılan açıklamada, ekonomistlerin ortak görüşünün İngiltere'nin AB’den ayrılması durumunda ekonominin küçüleceği yönünde olduğu hatırlatıldı. 

Açıklamada, İngiltere'nin Brexit sonrasında oluşabilecek şoklarla mücadele edebilmek için yeni bazı kesintilerin uygulanmasına ya da mevcut kesintilerin artırılarak devam ettirilmesine ihtiyaç duyulabileceği vurgulandı. 

IFS açıklamasında, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının, 2019-2020 dönemine kadar kamu finansmanına yaklaşık 20 ile 40 milyar sterlin arasında bir maliyetinin olabileceği belirtildi. 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan IFS Direktörü Paul Johnson, "Hükümetin bütçeyi istediği şekilde dengeleyebilmesi için mevcut kesintilere ek olarak bir ya da iki yıl boyunca kemer sıkma tedbirlerini uygulamak gerekebilir." ifadelerini kullandı. 

İngiltere’nin kamu finansmanı ihtiyacını, AB’ye ödenen yıllık yaklaşık 8 milyar sterlini kasasında tutarak bir miktar hafifletebileceğini belirten Johnson, "Buna rağmen İngiltere'nin Birlikten çıkışının negatif etkileri, bu tasarrufu gölgede bırakabilir." görüşünü de paylaştı. 

İngiliz halkı 23 Haziran Perşembe günü, "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusunu yanıtlamak üzere sandık başına gidecek. 

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Dünya
  • Avrupa
  • Dünya Ekonomisi

Sayfa Yükleniyor...