NTV

Kantincilerin hijyen eğitimi yok

Anadolu Ajansı

Eğitim

Okul kantininde çalışanların yüzde 73'ünün gıda güvenliği ve hijyeni hakkında eğitimi bulunmuyor.

AB destekli ''Restoran ve Okul Kantinlerinde Gıda Güvenliği Farkındalığı Projesi'' kapsamında 268 işletmede yapılan araştırmaya göre, okul kantininde çalışanların yüzde 73'ü, restoran personelinin ise yüzde 64'ü gıda güvenliği ve hijyeni hakkında herhangi bir eğitimi bulunmuyor.

AB Bakanlığınca da desteklenen ve Türkiye, İspanya ile Romanya'da eş zamanlı yürütülen proje kapsamında her ülkedeki restoran ve okul kantinlerinin adresleri ve sayıları tespit ediliyor.

Restoran ve okul kantinlerindeki çalışanlar, AB ve Türkiye'deki mevzuatın gerektirdiği gıda güvenliği ve hijyeni konularında bilgilendirilerek, gıda güvenliği farkındalığı yaratılması hedefleniyor.

Proje sorumlularından Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meryem Kaya, proje eğitim ihtiyaç ve konularının tespiti için Ankara, Bolu, Denizli, Konya ve Uşak'ta toplam 268 işletmede 617 kişiye anket uygulandığını anlattı.

Kaya, ''15 ilde yaklaşık bin restoran ve kantin çalışanına gıda güvenliği eğitimi verdik'' dedi.