YGS’ye gireceklere uyarılar

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, bu Pazar yapılacak Yükseköğretime Giriş Sınavı için adaylara uyarılarda bulundu. Demir, bu sene sınavda yapılacak değişiklik ve yenilikleri de anlattı.

YGS’ye gireceklere uyarılar

13 Mart Pazar üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) yapılacak. ÖSYM Başkanı Ömer Demir, sınav hakkında uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS), 13 Mart Pazar günü yapılacak.

2.178.563 adayın gireceği sınava günler kala Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ömer Demir’den açıklamalar geldi.

DEMİR: ADAYLAR KURALLARA UYSUN

Ömer Demir, kurallara uyulmasının çok önemli olduğunu belirterek, uymayanların emeklerini boşa harcamış olacaklarını söyledi.

Daha önce birçok adayın sınavının kural hatası nedeniyle iptal edildiğine dikkat çeken Demir, öğrencilerden bu konuda hassas olmalarını istedi.

SINAV BOYUNCA UYARI

Geçmiş yıllarda sınav başlamadan önce bütün kuralların okunduğunu belirten Demir, bu uygulamanın bu yıl itibariyle değiştiğinin altını çizdi.

Demir, "Sınavın başlangıcında, sonunda, her aşamada hangi kurallara uymaları gerektiği konusunda uyarılarımız var" dedi.

BARAJ PUANI YÜKSELTİLDİ

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından alınan kararlı üniversitelere giriş sınavlarında uygulanan baraj 140 puandan 150 puana yükseltildi.

Öğrencilerin bu barajı geçmesi için 20 soruyu doğru olarak işaretlemesi gerekiyor.
Sınavda başka bir genel değişiklik yapılmadığını belirten Demir, sınavın içeriği ve ve organizasyonun geçmiş yıllardan farklı olmayacağını söyledi.

HER SALONDA KAMERA OLMAYACAK

Ömer Demir, toplamda 117 bin salonda sınav yapılacağını ve bütün salonlara kamera temin edemediklerini ancak yine de sınav güvenliğine ilişkin bir ihlal yaşamadıklarını kaydetti.
 
GİZLİ GÖZLEMCİ

Kameraların dışında sınav güvenliği için “gizli gözlemciler”in kullanılacağını belirten Demir, bu gözlemcilerin kimliğinin açıklanmayacağını, sınav giriş kartıyla sınava giren öğrenciler gibi davranacaklarını anlattı.

MESAJ YERİNE ANKET

Öte yandan, ÖSYM bu yıl yapılan sınavlarda mesaj yerine anket uygulamasına geçecek.

Sınava giren bütün adaylar, sınav sonuçları açıklanana kadar aday işletim sistemi üzerinden görüşlerini anket aracılığıyla ÖSYM’ye ulaşabilecek.

SORULAR TAMAMEN AÇIKLANABİLİR

Önceki yıllarda ÖSYM sınavdan sonra bütün soruları açıklıyordu ancak 2013 yılından itibaren bu uygulamadan vazgeçti ve sınavda çıkmış soruların yüzde 20’sini açıklamaya başladı.

ÖSYM Başkanı Demir, gelen talepler üzerine üniversite sınavının ardından soruların tamamen açıklanması konusunu bu hafta yönetim kurulu toplantısında görüşeceklerini ifade etti.

SORULARI BELİRLİ BİR GRUP HAZIRLAMIYOR

ÖSYM’in soru hazırlama sisteminin son yıllarda değiştiğini kaydeden Demir, önceden sorular bellir bir grup tarafından hazırlandığını ancak bu uygulamadan vazgeçtiklerini söyledi.

Demir, yeni sistemde soruların bir havuzundan seçildiğini ve bu havuza çok sayıda kişinin katkıda bulunduğunu anlattı.

Sayfa Yükleniyor...