6 milyona yakın tüketici elektrik tedarikçisini değiştirebilecek

EPDK'nın 2016 için serbest tüketici alt limitini aylık yaklaşık 120 TL olarak belirlemesiyle 6 milyona yakın tüketici elektrik tedarikçisini değiştirip, faturada yüzde 20'ye varan tasarruf sağlayabilecek.

6 milyona yakın tüketici elektrik tedarikçisini değiştirebilecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 2016 yılı için serbest tüketici alt limitini aylık yaklaşık 120 TL olarak belirlemesiyle birlikte 6 milyona yakın tüketici elektrik tedarikçisini değiştirebilecek.

EPDK tarafından düzenlenen serbest tüketici limitleri, belirlenen sınırın her yıl giderek düşmesi ve ev kullanıcılarını da içeren tüm abone gruplarının kapsama dahil edilmesiyle Türkiye'de yaklaşık 6 milyon elektrik tüketicisini yakından ilgilendirir hale geldi.

EPDK’nın 2016 yılı düzenlemesine göre 3 bin 600 Kilowatt saat seviyesine düşürülen limit ise aylık yaklaşık 120 TL'ye denk geliyor ve özellikle de toplam tüketicilerin yüzde 81'ini oluşturan mesken grubuna hitap ediyor. Türkiye’nin elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme internet sitesiencazip.com ile tedarikçilerini değiştiren tüketiciler elektrik faturalarında yüzde 20'ye varan tasarruf sağlayabilecek.

Türkiye'deki elektrik piyasasının gelişimini değerlendiren Encazip Yönetici Ortağı Onur Orakçıoğlu, "Hedefimiz yalnızca tüketicilere en ucuz elektrik tarifesini bulmak değil, aynı zamanda sektördeki rekabetin tüketici lehine gelişmesini de sağlamak. Bunu bir anlamda rekabeti artırarak yapıyoruz. Unutmamak gerekir ki; rekabetin yoğun olduğu piyasalarda fiyatlar düşüş gösterirken hizmet kalitesi de bir o kadar yükselmektedir" dedi.

Encazip'in diğer yönetici ortağı Çağada Kırım, "Tüketicilere en çok istedikleri şeyi, tasarrufu sağlıyoruz. İnternet sitesi ile tüketiciler kendilerine verilen haklardan en doğru şekilde yararlanabiliyor. Elektrik tedarikçisi değiştirmek Türk tüketicisi için çok yeni bir kavram ancak internet sitesi sayesinde tüketiciler için hızlıca en cazip tedarikçiyi bulup yıllık 2 fatura tutarına kadar tasarruf etmek çok kolay bir hale geldi. Bu işin en büyük kazananıtüketicilerdir" ifadelerini kullandı.

İnternet sitesi, tedarikçi değişimi sürecinde birim fiyatları, aylık fatura tutarı, sözleşme süresi, indirim oranı ve teminat bilgisi gibi tüketicilerin dikkat etmesi gerekenleri de teknolojik alt yapısı ile gösteriyor. Elektrik tedarikçilerinin de tüketicilere daha iyi hizmeti, daha cazip fiyatlarla sağlamaları için ortam sağlıyor.

Sayfa Yükleniyor...