65 milyar dolandıran Madoff'a tarihi ceza

ABD tarihinin en büyük dolandırıcılık olayı olarak görülen Madoff skandalında, 65 milyar dolarlık saadet zinciri kurmakla suçlanan banker Bernard Madoff 150 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Saadet zinciri adı altında yüzlerce kişiyi dolandırarak 65 milyar dolarlık vurgun yapan ve kurbanları arasında Steven Spielberg gibi ünlüler ile İngiliz HSBC Bankası da bulunan banker Bernard Madoff'un davasında karar açıklandı.

Duruşmada "Bu büyük acı ve sıkıntıların sorumlusu benim" diyen Madoff, mahkemede doğrudan etkilenmiş olanlara döndü ve yaptıklarından dolayı üzgün olduğunu söyledi. Madoff'a suçları nedeniyle 150 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme salonunda karar yüzüne karşı okunurken, zarara uğrayan izleyicilerden büyük bir alkış koptu. Mudoff'un bu sırada elleriyle yüzünü gizlemeye çalıştığı gözlendi.

Eski Nasdag Başkanı 71 yaşındaki Madoff'un yatırım danışmanlığı işinin büyük bir yalandan ibaret olduğu ortaya çıkmış ve gözaltına alınmıştı.

Binlerce kişinin ve çok sayıda borsa yatırım fonunun, hatta yardım kuruluşlarının birikimlerini emanet ettiği Madoff'un hiçbir yatırım yapmadığı, yalnızca bir saadet zinciri kurduğu ortaya çıkmıştı.

Sayfa Yükleniyor...