Abbate'nin iki yakası bir araya gelmedi

Bilecik'te kurulduğu 12 yıldan beri üretim yapan ve 1000'i aşkın kişiye istihdam sağlayan Abbate markasıyla üretim yapan Öztay tekstil kullandığı krediyi ödeyemeyince icra yoluyla 10.9 milyon liraya Halkbank'a satıldı.

Abbate'nin iki yakası bir araya gelmedi

1996 yılında Ahmet Tayan tarafından kurulan ve 1997 yılında Abbate markasıyla gömlek üretimine başlayan Öztay Tekstil, 1999 yılında el değiştirdi.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Mahmut Rauf Çataklı'nın yaptığı şirkete ait fabrika, Kadıköy İcra İflas Masası takibi ve İstanbul 10. İcra Müdürlüğünün kararı ile Halkbank'tan kullanılan 7 milyon liralık kredi ödeyemeyince Bilecik İcra Müdürlüğünce satışa çıkarıldı.

Toplam 125 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikaya, makine parkı, kapalı ve açık alanlarıyla toplam 27 milyon 98 bin lira kıymet takdiri yapıldı.

Öztay Tekstil, ilk satışta alıcı çıkmaması üzerine 28 Eylül'de Bilecik İcra Müdürlüğünde ikinci kez satışa çıkarıldı. Kredi alacağı bulunan tek katılımcı Halkbank, 13 milyon lira alacağına karşılık 10 milyon 910 bin lira teklifle tesisin yeni sahibi oldu. Satış, iflas masasına yapılacak itirazların değerlendirilmesi için yasal süre olan bir hafta sonra kesinlik kazanacak.

Üretimin sona erdiği tesisteki 500 işçinin tazminat, 300 işçinin de 3 aylık maaş alacağı bulunduğu bildirildi.

Avrupa ülkelerine ihracat yapan Abbate gömleklerinin üretimini yapan Öztay Tekstil, 2003-2005 yılları arasında 1500 işçi çalışırken, daha sonraki yıllarda işçi çıkarmaya başladı. Fabrikada 2009 yılı itibariyle yaklaşık 300 işçi istihdam ediliyordu.

Öte yandan Bilecik 1'inci Organize Sanayi Bölgesi karşınındaki Hürriyet Mahallesi'nde Öztay Tekstil'e ait küçük bir işletmenin de İcra İflas Kurulunda bulunduğu bildirildi.

Sayfa Yükleniyor...