Adana'ya uluslararası yüzme kompleksi

Muharrem Gülergin, Halil Dalhan, Erdal Acet gibi rekortmen yüzücülerin yetişmesine büyük katkı sağlayan yarım asırlık tesisler, yaklaşık 6,5 milyon TL harcanarak uluslararası müsabakalara uygun hale getirildi.

Adana'ya uluslararası yüzme kompleksi

Kapalı yarı olimpik havuzun yanı sıra iki açık olimpik havuz da yapılan tesisler, ayrıca, kapalı tribünler, asansörlü olimpik kule, sauna, kondisyon merkezi ile 2 kafeteryaya kavuşturuldu. Işıklandırması yenilenen tesis, kamera sistemi ile donatıldı.
       
Adana Gençlik ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme sporunda bir döneme damgasını vuran Adana'nın 1980'li yıllardan sonra bu konumunu kaybettiğini anımsatarak, yeniden ''söz sahibi'' olmak için çalışmalar başlattıklarını söyledi.
        
Çalışmalara ilk olarak tesislerden başladıklarını anlatan Hadi, ''Adana'yı yüzmede ön plana çıkaran ve rekortmen yüzücülerin yetişmesine ev sahipliği yapan Atatürk Yüzme Havuzu yeniden modernize edildi. 1936 yılında yapılan havuz atıl durumdaydı. Atlama kulesi nizami değildi. 4,20 metre uzunluğundaki bu kule 5,50 metreye yükseltildi. 3 katlı kule asansörlü hale getirildi. Atatürk Havuzu'nun derinliği 2 metreydi, 2,40 yaptık. Olimpik hale getirilen bir diğer havuz ise tesis bünyesindeki '100. Yıl Havuzu'. Buranın derinliği de 1,80 metreden 2,40'a yükseltildi, kulvar sayısı da 10 oldu. Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek 2 olimpik havuzumuz oldu. Ayrıca 1,40 metre derinlikteki, ısıtma sistemi ile donatılan kapalı havuz da 1,80 derinliğe çıkarıldı, 5 kulvar sayısı ile yarı olimpik havuz oldu.'' dedi.

Adana'ya uluslararası yüzme kompleksi  - 1

Hadi, havuzların yanı sıra sporcuların her türlü ihtiyaçlarının düşünüldüğü tesislerde, son derece modern soyunma odaları, sauna, kondisyon merkezi, kafeteryalar bulunduğunu da söyledi.

Hadi, çevresi yeşillendirilen, kamelyalarla estetik bir görünüme kavuşturulan tesislerin 24 saat kapalı kamera sistemiyle de güvenliğinin sağlandığını bildirdi.
        
YENİ REKORTMENLER YETİŞECEK        
Hadi, yaklaşık 6,5 milyon TL'nin harcandığı tesislerin, Adana'nın yeniden yüzme rekortmenleri yetiştirmesine katkı sunacağını söyledi.  Yüzme sporunun Adana için çok önemli olduğunu, Muharrem Gülergin, Halil Dalhan, Erdal Acet gibi rekortmen yüzücülerin bu kentten çıktığını anımsatan Hadi, ''Yeniden bu başarıyı yakalamak için 1996, 1997 ve 1998 doğumlu gençlerden bir yüzme ordusu oluşturduk. Bu gençlerimiz yaş gruplarında önemli Türkiye dereceleri elde etti. Hedefimiz olimpiyatlar'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...