Adidas Almanya'ya geri dönüyor!

Adidas 20 yıl sonra ilk kez üretimi Çin’den Almanya’ya kaydırıyor. Ancak bu kez ayakkabıları işçiler değil robotlar üretecek....

Adidas Almanya'ya geri dönüyor!

Dünyaca ünlü Alman spor giyim ve ekipman üreticisi Adidas, 2017 yılı itibariyle yeniden Almanya'da üretilen ayakkabıları pazara sunacak.

20 yıldan uzun bir süre önce üretim faaliyetlerini Almanya'dan Çin'e taşıyan Adidas'ın üst düzey yöneticisi Herbert Hainer, basın mensuplarına Güney Almanya'da faaliyete girecek olan "Speed Factory" tesisini tanıttı.

İnşası devam eden, 4 bin 600 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan tesiste Çin'in aksine insanlar değil, seri üretim otomasyonunu sağlayan robotlar yer alacak.

Tesiste, 2016'nın 3. çeyreğinde deneme amaçlı olarak 500 çift ayakkabı üretilecek. Hainer, 2017 yılında ABD'de ikinci fabrikanın açılmasının planlandığını da belirtti. 

FİYAT FARKI OLACAK MI?

Adidas İnovasyon ve Teknoloji Yöneticisi Gerd Manz, bu hamlenin Asya'daki fabrikaların yerini hemen almayacağını açıklarken, tamamen otomasyona dayalı bir sistemle çalışma hedeflerinin olmadığını da açıkladı. 

Manz, Almanya'da üretilecek Adidas ürünlerinin, Asya'da üretilenlerle benzer fiyata satılacağını söyledi. 

ÇİN'İN HABERİ YOK!

2015 yılında 301 milyon çift ayakkabı üreten Adidas'ın, 2020 büyüme hedeflerine ulaşabilmesi için her yıl bu sayısı 30 milyon artırması gerekiyor. Bu yüzden Adidas'ın Almanya'da üretime başlayacağı yeni fabrikası, şirketin hedeflerini gerçekleştirmesi için önemli bir hamle olarak kabul ediliyor.

Öte yandan Çin'de Adidas için üretim yapan 6 taşeron şirket, Adidas'ın bu hamlesiyle ilgili yorum yapmadı ya da bu hamleden haberdar olmadıklarını söyledi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Almanya
  • Teknoloji
  • Dünya Ekonomisi

Sayfa Yükleniyor...