Ağaoğlu: Usul hatası yaptık

İşadamı Ali Ağaoğlu, Fatih Ormanı'nda bakanlığın iptal kararını basın toplantısıyla değerlendirdi.

Ağaoğlu: Usul hatası yaptık

Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın Fatih Ormanı'nın devrine ilişkin sözleşmeyi feshetmesi sonrasında Maslak 1453 Projesi'nin sahibi Ağaoğlu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu basın toplantısı düzenledi.

Ağaoğlu şunları söyledi: "Bakanlığın iptal kararını saygıyla karşılıyorum. 2 yıl sonra devir için Bakanlık izni gerekiyordu, usul hatası yaptık. Biz maalesef burada işlerimizin yoğunluğundan hata yaptık. Bakanlığın tasarrufuna saygı duyarız.

Bugüne kadar oraya 3.5 milyon TL yatırım yaptık. Orman Bakanlığı'ya seve seve yeri iade etmeye hazırım.

15 Ekim'den bu yana satışa çıkan 2 bin 700 dairenin 2 bin 100'ü satıldı, Emlak Konut'un hesabına yattı. 1.2 milyar liralık satış geliri elde edildi.

BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?
En kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Konu ile ilgili sivil toplum kuruluşları toplumu yanlış yönlendiriyor. Her plana itiraz et, bugüne kadar neredeydiniz? Planın yanlışı neyse onu gösterirsiniz. O zaman şapka çıkarırım.

3-4 AĞACI SÖKTÜK, KESMEDİK
Projenin yapıldığı arazideki gecekondudaki 3-4 tane ağacı makinelerle söktük. Satış ofisinin önüne yerleştirdik, kesmedik.

REKLAM KİBİRLİ OLDU
Reklam biraz kibirli oldu, kabul ediyorum. Orman olduğu için atla gezdim deniz olsa kayıkla gezerdim."

ART NİYETLİ İNSANLARI KINIYORUM
Tüketicileri yanılttığı iddialarını yanıtlayan Ağaoğlu, "Hemen evinizin yakında böyle bir orman olsun istemez misiniz dedik. Satışımızda olumsuz bir durum yok. Doğaya insanların sahip çıkması beni mutlu eder. Ama bunu art niyetli insanların başka amaçlı kullanıp yönlendirmesini kınıyorum. Aleyhime kampanyayı art niyet olarak görüyorum. Yasal hakkımızı arayacağız" dedi.

Sayfa Yükleniyor...