Akfa Holding operasyonunda tutuklu sayısı 17 oldu

FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketleri ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden tutuklananların sayısı 17'ye yükseldi. İstanbul ve İzmir'de yürütülen soruşturmalarda ünlü işadamları tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi.

Akfa Holding operasyonunda tutuklu sayısı 17 oldu

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketleri ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden tutuklanan sayısı 17'ye yükseldi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, 102 şüpheli gözaltına alındı.

İşlemleri tamamlanan ve tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerden 17'si "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne finansal destek sağlamak", "terör örgütü üyesi olmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" gibi suçlardan tutuklanırken, 7'si adli kontrol hükümleri kapsamında olmak üzere 13'ü serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

FİKRET İNAN DAHİL 32 KİŞİ İÇİN TUTUKLAMA İSTEMİ 

13'ü mahkemeden olmak üzere 46 şüphelinin serbest kaldığı soruşturma kapsamında İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'ın savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Aralarında Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da bulunduğu 7 şüpheli adliyenin nezarethanesinde bulunurken 32 şüpheli ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 

İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan yazılı bir basın açıklaması yaptı. Soruşturma süreci ile ilgili bilgi verilen Serdar İnan imzalı açıklamada şunlara değinildi;

"Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Akfa Holding ve sahibi Fatih Aktaş’ a yönelik soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadem alınmış ve gerekli belgeler sunulmuştur. İfademin alınmasını müteakip bu soruşturma ile şahsımın bir alakasının olmadığı anlaşılmış Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile koşulsuz serbest bırakılma kararı alınmıştır. Bu süreçte belirtilen suçlamalarla ilgili bir ilgimin olmadığını/olamayacağını bilen ve manevi desteğini esirgemeyen tüm dostlara ve Yüce Türk Adaletine teşekkür eder; Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim." 

3 İŞADAMI İÇİN DAHA TUTUKLANMA TALEBİ

İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen, kentin tanınmış işadamlarından Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay, Kavuklar Grup yönetim kurulu başkanı Abdullah Kavuk, kuyumcu Kamil Karakaş'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi, savcı tarafından, tutuklanmaları istemiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Türkiye
  • 15 Temmuz darbe girişimi
  • Ekonomi
  • FETÖ

Sayfa Yükleniyor...