Ali Babacan ve Erdem Başçı istifa mı etti?

Başbakanlık yetkilileri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiği haberlerini yalanladı. Merkez Bankası sözcüsü ise, Başçı’nın bugünkü sağlık kontrolünden sonra yarın görevinin başında olacağını bildirdi.

Ali Babacan ve Erdem Başçı istifa mı etti?

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Erdem Başçı'yı sert sözlerle eleştirmiş ve "Başkalarına karşı bağımlı mısın?" diye sormuştu.

Bu açıklamadan bir saat sonra da Ali Babacan, Resmi Konut'a gitmiş ve Başbakan Davutoğlu ile görüşmüştü.

Görüşmenin ardından istifa iddiaları gündeme geldi.

Başbakanlık yetkilileri bugün yaptıkları açıklama ile Babacan ve Başçı'nın istifa ettiği haberlerini yalanladı: ''Başbakanlık kaynakları olarak tümüyle reddediyor ve yalanlıyoruz. İddiaların nereden kaynaklandığını da anlamıyoruz. Biz bu iddiaları kesinlikle reddediyoruz.''

MERKEZ BANKASI'NDAN ''BAŞÇI'' AÇIKLAMASI

Bir başka iddia da Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bugün işe gitmediği yönündeydi. Merkez Bankası sözcüsü, Başçı’nın bugün işe gitmemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Sözcü, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, bugün sağlık kontrolü yaptırdı. Önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Yarın öğleden sonra görevinin başında olacaktır" dedi.

Sayfa Yükleniyor...