Ali Babacan’dan “Bank Asya” açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesiyle ilgili olarak, "Siyasi bir şey olsa 1,5 sene niye beklensin de bugün yapılsın?" dedi.

Ali Babacan’dan “Bank Asya” açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesiyle ilgili olarak, "Siyasi bir şey olsa 1,5 sene niye beklensin de bugün yapılsın?" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kanal 7'de katıldığı bir programda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.
Başbakan Yardımcısı Babacan, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesi kararıyla ilgili olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) açıklaması dışında bir yorum yapmayı doğru görmediğini dile getirdi.
Kararda, "katılım fonu sahiplerinin haklarıyla mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike oluştuğunun" belirtildiğine dikkati çeken Babacan, şunları kaydetti:
"Bu sadece bir kurulun, BDDK'nın kararı değil, bunun arkasında teknik çalışmalar, raporlar vardır. Çok sağlam bir denetim raporu olmadan kurul bu tür kararları almıyor."
Babacan, kararın siyasi olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Siyasi bir şey olsa 1,5 sene niye beklensin de bugün yapılsın? Siyasi bir şey olsa herhalde çok önceden bütün bunlar yapılır geçilirdi, bu kadar uzun süre niye beklensin? Yapılan işlemin mutlaka hukuk zemininde yürümesi, bankacılık temayüllerine uygun olması gerekiyor. Hem BDDK hem de TMSF bunlara dikkat eden kuruluşlarımız. O konuda herhangi bir farklı düşünce doğru olmaz" diye konuştu.
"Eğer farklı bir şey olsa çok daha erken aşamada, çok daha farklı kararlar çıkardı" diyen Babacan, "Bu kararların mümkün olduğunca tam incelenerek, konuyu anlayarak, raporlar oluşturarak ve sağlam bir hukuk zemininde alınması gerekiyor. Zannediyorum ki BDDK bu işin hukuk zeminini güçlü şekilde oluşturmuştur" dedi.
Babacan, 7 Haziran seçimleriyle ilgili bir soru üzerine “Son dakikaya kadar çalışmamız lazım. Şu veya bu sebeple kırgın olan, biraz kafası karışmış olan, farklı duygular içerisinde olan vatandaşlarımız üzerinde özel çaba göstermemiz lazım. Çünkü koalisyon sadece Türkiye için değil, dünyanın her yerinde sıkıntılı oluyor" dedi.
"Ekonomide gizli ya da açık kriz havası olup olmadığı" yönündeki soruya karşılık Babacan, "Son aylardaki kur hareketleri vatandaşlarımızın 'acaba bir risk mi var' algısını açıkçası yükseltti. Siyasi istikrar kuvvetliyse, makro ekonomik istikrarın ana unsurlarını sapasağlam yerinde tutuyorsak Türkiye açısından korkacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...