Altın fiyatları 15 ayın zirvesinde (Çeyrek altın ne kadar?)

Altının ons fiyatı, 15 ayın en yüksek seviyesi olan 1.297 seviyesini görmesinin ardından 1.294 dolar seviyesinde dengelendi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 191 liradan, cumhuriyet altını 778 liradan satılıyor.

Altın fiyatları 15 ayın zirvesinde (Çeyrek altın ne kadar?)

Cuma günü küresel dolar talebindeki azalıştan destek bularak 1.297 dolar ile Ocak 2015'ten bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıkan altının ons fiyatı, bugün Asya piyasalarında da bu seviyeyi test etmesinin ardından şu dakikalarda 1.294 dolardan alıcı buluyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı ise cuma günü dolar/TL'deki düşüş eğilimine karşın altının onsundaki hızlı yükselişin etkisiyle 17 Mart'tan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 116,61 liraya kadar çıkmıştı.

Cuma gününü 116,28 liradan tamamlayan altının gram fiyatı şu dakikalarda, 116,30 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatları 15 ayın zirvesinde (Çeyrek altın ne kadar?) - 1

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ocak ayından itibaren altın fiyatlarındaki yükselişlerin fiziki alım talebini yavaşlattığını belirterek, "Ancak mayıs ayında düğünlerin yoğun olması nedeniyle fiziki talep artabilir" dedi.

Kar satışlarının etkisini artırması durumunda altının gram fiyatının tekrar 113 lira seviyelerine geri çekebileceğini belirten Memiş, yükseliş eğiliminin devam etmesi halinde ise 117 lira seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade etti.

Analistler, bugün yurt içi ve yurt dışında açıklanacak imalat sanayi verilerinin takip edileceğine değinerek, yarın yurt içinde enflasyon, cuma günü ise ABD tarım dışı istihdam verisinin altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olabileceğini dile getiriyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 191 liradan, cumhuriyet altını 778 liradan satılıyor.

Sayfa Yükleniyor...