Ankara - Eskişehir arası 65 dakika

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni (YHT) kesintisiz 223 kilometre gidecek.

Ankara - Eskişehir arası 65 dakika

ANKARA - Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sincan-Esenkent ile Eskişehir-Hasanbey etapları şubat ayında işletmeye açılacak. Toplam 21 kilometre uzunluğundaki hatların işletmeye alınmasının ardından Sincan'dan Eskişehir'e kadar YHT ile kesintisiz yolcu taşımacılığı yapılabilecek.

Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren seferleri, Esenkent-Hasanbey arasında YHT hattından, Esenkent-Sincan ve Eskişehir-Hasanbey arasında ise konvansiyonel tren hattından yapılıyor.

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul YHT Projesi kapsamında 2006 yılında yapımına başlanan ve geçen yıl sonunda üst yapı işleri tamamlanan ve deneme seferleri sürdürülen Esenkent-Sincan ve Eskişehir-Hasanbey etaplarında deneme seferlerini sürdürüyor.

15 kilometre uzunluğundaki Sincan-Esenkent ve 6 kilometre uzunluğundaki Hasanbey-Eskişehir hatlarında devam eden sinyalizasyon ve yol testlerini ay sonunda tamamlamayı amaçlayan TCDD Genel Müdürlüğü, Şubat ayı içinde bu etapları YHT seferlerine açacak. Böylece, YHT seferleri, Sincan-Eskişehir arasındaki 223 kilometre boyunca kesintisiz olarak yapılabilecek.

ANKARA-ESKİŞEHİR 1 SAAT 5 DAKİKA OLACAK
Mevcut durumda, Eskişehir-Hasanbey ve Esenkent-Sincan-Ankara arasında konvansiyonel hatta geçen YHT ile Ankara-Eskişehir arasındaki seyahat, toplam 1 saat 27 dakikada tamamlanıyor.

Esenkent-Sincan ve Hasanbey-Eskişehir arasındaki hatların seferlere açılmasından sonra Eskişehir-Sincan arasında hızlı demiryolundan sefer yapılacak ve hızlı trenler Sincan-Ankara arasında konvansiyonel hatta geçecek. Böylece, Ankara-Eskişehir arasındaki YHT ile seyahat süresi yaklaşık 6 dakika kısalacak.

Sincan-Ankara arasındaki hızlı tren hattı ise bu yıl ihalesine çıkılması amaçlanan ''Başkent Ray Projesi'' kapsamında inşa edilecek. Başkent Ray Projesi kapsamında 24 kilometrelik Ankara-Sincan hattında, Ankara-Behiçbey arasındaki 4 yol 6 yola, Behiçbey-Sincan arasındaki 3 yol ise 5 yola çıkartılacak.

Böylece Ankara-Eskişehir arasındaki YHT ile seyahat süresi, Sincan-Ankara etabı ile yapımı devam eden Eskişehir Gar Geçişi Projesi'nin 2011 yılında tamamlanmasıyla 1 saat 5 dakikaya inecek.

Sayfa Yükleniyor...