Antalya turizmine Nevruz bereketi

İranlılar, Nevruz dolayısıyla Antalya'ya akın ediyor. İranlı ilk turist kafilesi Gazipaşa-Alanya Havalanı'na iniş yaptı.

Antalya turizmine Nevruz bereketi

Freebird Havayolları'na ait Airbus A320 ile gelen 179 turisti, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve diğer yetkiler tarafından çiçeklerle karşılandı.

İran'da 21 Mart'ta başlayan nevruz etkinlikleri kapsamında haftada 3 sefer yapılacak. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'dan ilk turist kafilesini taşıyan uçağın ilçeye geldiğini söyledi. Rusya pazarı ile başlayıp Avrupa'ya da sıçrayan düşüşlerin kendilerini alternatif pazar arayışına sürüklediğini belirterek, "Kazakistan, Azerbaycan'dan başlayıp, İran ile diyaloglar oluştu.Karşılıklı görüşmelerin meyvelerini almaya başladık. Bugün de İran'dan uçuşlar başladı" dedi.Komşu İran halkının Türkiye'yi sevdiğini kaydeden Yücel, geçen yıl bir milyon 700 bin İran vatandaşının Türkiye'ye geldiğini kaydetti. İran ile ilişkilerin iyi olduğu sürece bu sayının artacağını ifade eden Yücel, "İran'dan gelecek turist sayısı 2 ve 3 katının bulacağına inanıyorum. Gelen turistleri de müşteri olarak değil, misafirlerimiz olarak görmeliyiz. Bu uçuşların artması ile turizmde istediğimiz noktaya geleceğimiz inancındayız" diye konuştu. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ALTİD Başkanı Sili ise İran pazarının Türkiye için önemli bir pazar olduğunu hatırlatarak ambargonun kalkmasıyla iki ülkenin ekonomisinin daha da gelişeceğini bildirdi. İran'ın, Türkiye'yi çok seven bir pazar olduğunu ifade eden Sili, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz ayda İran'da Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerin neticesinde de bugün Gazipaşa'ya uçağın inmiş olması yapmış olduğumuz çabaların bir meyvesi olarak görüyoruz. Pazarda ve Türkiye'de yaşanan gelişmelerden dolayı oluşan eksileri artı pazarlarda yeni müşteri kazandırmanın çabası bu."

İran pazarının Rusya kadar önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Sili, bu noktada çabalarının daha da yoğunlaştıracaklarına işaret ederek, "İran pazarında bu yıl için ciddi bir artış görmüyorum ama ilişkilerin başlangıcı noktasında önemli bir gelişme. Bölgeye göre de yüzde 50 bir artış olacaktır" dedi.

Sayfa Yükleniyor...