Aras Kargo, Austrian Post'taki hisseleri geri almak istiyor

Aras Kargo CEO'su Evrim Aras, şirketteki yüzde 25'lik Austrian Post hisselerini almaya talip olduklarını söyledi.

Aras Kargo, Austrian Post'taki hisseleri geri almak istiyor

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras, şirketteki yüzde 25'lik Avusturyalı lojistik şirketi ve posta hizmetleri sağlayıcısı Austrian Post hisselerini almaya talip olduklarını açıkladı.

Evrim Aras, Aras Kargo'nun 29 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yabancı ortak Avusturya Post ile Aras Kargo’yu "bir dünya markası haline getirmek vizyonu"nda buluşamadıklarını vurguladı.

Aras Kargo, Austrian Post'taki hisseleri geri almak istiyor - 1 Aras Kargo CEO'su Evrim Aras

Bu temel ilkede anlaşıp ilerleyebilecekleri bir yönetim kurulu atanamadığınının altını çizen Evrim Aras, "Genel Kurul toplantısında; büyüme ve iş geliştirme alanlarında ortak hareket edecek bir yönetim kurulu oluşturma kararı alınamadı. Avusturya Post’un Aras Kargo’daki yüzde 25 hissesini geri almaya hazırım" dedi.

Avusturyalı şirket 2013 yılında Aras Kargo'nun yüzde 25'lik hissesini satın almıştı. Şirket toplamda yüzde 75'lik hisseyi almak için de haziran ayında süreç başlatmıştı.

35 YILDIR KARGO SEKTÖRÜNDE

35 yıldır karga sektöründe faaliyet gösteren Aras Kargo, 19 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 825 şubesi, 3 bin 320 araçlık filosu ve 12 bin çalışanıyla her ay 12 milyon kişiye hizmet sunuyor.

Baba Celal Aras vefat etmeden önce bir görev taksimi yaparak holdingin başına oğlu Baran Aras'ı, Aras Kargo'nun başına ise Evrim Aras'ı getirmişti. Evrim Aras'ın holdingde hissesi bulunmazken, Aras Kargo'nun yüzde 75'lik hissesi ise üç eşit pay olarak anne ve iki kardeşe ait.

Sayfa Yükleniyor...