'Artık Türkiye konuşulmaya başlandı'

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türkiye'nin geleceğine inanarak yatırım yaptıklarını belirterek, "Yunanistan'da, Hırvatistan'da olsun bölgede toplam 15 bin tekne kapasitesi olan büyüklüğe geldik. Artık oralarda Türkiye'nin ekonomik gücü konuşulmaya başlandı" dedi.

'Artık Türkiye konuşulmaya başlandı'

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'ta CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

"Kredi notu ne zaman artar" sorusunu yanıtlayan Şahenk, "Türkiye'nin bugünkü rakamları çok daha iyi olmayı hak ediyor. Birkaç ay içinde rating kuruluşlarından da buna dönük konuşmalar gelecektir. Piyasanın verdiği rating benim için çok daha önemli. Piyasa bu ratingi veriyor" dedi.

AVRUPA ZAMAN SATIN ALMAYA ÇALIŞIYOR
Şahenk, ekonomik problem olarak başlayan dünyadaki krizin politik krize döndüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD sonunda doğru yolu buluyor. Avrupa halen zaman satın almaya çalışıyor. Avrupa'da karar vericiler olayın gerçeğini konuşmaktansa tiyatroya devam ediyorlar. Dünya bu problemin büyüklüğünü anladı. Belli şekilde de karar alınması gerektiğini gördü."

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE İNANIYORUZ
Doğuş Holding'in hedefleri hakkında konuşan Şahenk, "İş dünyası kendi memleketinin barometresidir. Biz Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz. Türkiye'nin bölgede güç olacağına inanarak yatırım seferberliğini daha büyük düşünmeye başladık. Yunanistan'da, Hırvatistan'da olsun bölgede toplam 15 bin tekne kapasitesi olan bir büyüklüğe geldik. Artık oralarda Türkiye'nin ekonomik gücü konuşulmaya başlandı. Hem Türk bayrağını götürmek, hem Türkiye'nin nerelere koştuğunu göstermek. Uzakdoğu'nun ikinci büyük e-ticaret platformu Kore'de bulamadıkları fırsatlar için Türkiye'ye bakıyor. 2013'te sürprizlerimiz IMG-Doğuş ortaklığında olacak" dedi.

OLİMPİYATLARIN GELMESİ GURUR MESELESİ
Şahenk'in 2020 olimpiyatları ile ilgili de açıklamaları oldu. Şahenk İstanbul'un adaylığını, "Olimpiyatlar gelebilir dediğiniz zaman bilin ki Türkiye bir noktaya gelmiş. Olimpiyatların İstanbul'a gelmesi gurur meselesi. Çünkü sadece dört dakikalık bir olimpiyat sunumu dünyadaki bütün TV'lerde gösterilmesiyle milyarlarca dolar reklama eşdeğer" sözleriyle değerlendirdi.

Sayfa Yükleniyor...