ATO Başkanı Salih Bezci istifa etti (Osman Gökçek aday)

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve 11 yönetim kurulu üyesinden 9'u görevlerinden istifa etti. Osman Gökçek, ATO Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

ATO Başkanı Salih Bezci istifa etti (Osman Gökçek aday)

İstanbul Ticaret Odası'nın ardından Türkiye'nin ikinci büyüğü olan Ankara Ticaret Odası’nda istifa depremi yaşandı.

İlk olarak 11 yönetim kurulu üyesinden 9'u istifa etti. Ardından ATO Başkanı Salih Bezci, basına kapalı yönetim kurulu toplantısında istifasını sundu.

Bezci, 1 saat 10 dakika süren ATO Meclis Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

NEDEN İSTİFA ETTİ?

ATO başkanlığından istifa ettiğini bildiren Bezci, "Ben bunu uzun zamandır düşünüyordum. Zaten ailem de bunu uzun zamandır düşünüyordu. İşlerimin yoğunluğundan dolayı, şehir içinde de şehir dışında da işlerim var, işlerimin yoğunluğundan, ailemin de isteği doğrultusunda istifa ettim. Durum budur" dedi.

Gazetecilerin bundan sonraki sürece ilişkin sorusu üzerine Bezci, "Süreç TOBB'un kontrolünde olacak. Herhalde kayyum atarlar, bir ay içinde seçime götürürler" dedi.

Bezci, yönetim kurulu üyeleri ile kendi istifasının ilgisi olmadığını kaydederek, "Tabii bir yönetim, takdir edersiniz ki bir bütündür. Yönetimin çoğunluğu olmadığı zaman başkan tek başına bir şey yapamaz. Dolayısıyla 3 aydır düşündüğüm olayı da bugün gerçekleştirdim" değerlendirmesinde bulundu.

ATO Başkanı Salih Bezci istifa etti (Osman Gökçek aday) - 1 Osman Gökçek

OSMAN GÖKÇEK RESMEN ADAY

İstifa kararı sonrasında Beyaz TV Genel Müdürü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek (33), ATO Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

ATO Meclis Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökçek, "Zannediyorum seçim, kısa bir süre içinde tekrar yapılacak. Ben de ATO'ya, tüccarlarımızın ve esnaflarımızın inşallah daha iyi bir noktaya gelebilmesi için, Ankaramıza yarar sağlayabilmek için aday olmak istiyorum ve adaylığımı açıklıyorum" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gökçek, "Yönetim Kurulu üyelerinin istifasını neye bağlıyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Onu istifa edenlere sormak lazım. İstifalar zannediyorum ki kendi aralarında verdikleri bir karar. Buna da saygı duymak lazım. Burası demokratik bir ortam. Hepsine saygı duyuyorum ama istifalarını kendilerine sormak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Yönetim kurulundaki istifaların ardından ATO'dan yapılan açıklamada, TOBB ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik uyarınca, yeni yönetimin oluşturulması için 30 gün içinde seçim yapılacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, söz konusu yönetmeliğin "Oda ve Borsa Organ Üyeliklerinde ve Genel Kurul Delegeliğinde Boşalma" başlıklı maddesi, Odalarda yönetim kurulu üyeliklerinde boşalma olması halinde yedek üyelerin sırayla geri kalan süreyi tamamlamak üzere çağrılacağı, boşalan üyeliklerin yedek üyelerle doldurulamaması durumunda boş bulunan asil ve yedek üyelikler için boşalma tarihinden itibaren 30 gün içinde seçim yapılacağı hükmünü içeriyor. Aynı maddenin ilgili bendinde ise Oda yönetim kurulunda toplantı yeter sayısını sağlayacak sayıda üye kalmaması halinde yeni organ üyeleri seçilinceye kadar yönetim kurulunun görevlerinin nasıl ve kimin tarafından yürütüleceğinin TOBB tarafından belirleneceği hükmü yer alıyor. 1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın 125 bin üyesi bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...