Avrupa'dan Yunanistan'a rest!

Sarkozy ve Merkel’den, acil toplantıya çağrılan Yunanistan Başbakanı Papandreu’ya, Avrupa Birliği yardımının halk oylamasına götürülmesi kararına ilişkin sert mesajlar verildi.

Avrupa'dan Yunanistan'a rest!

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini biraraya getirecek olan G-20 zirvesi bugün Fransa'nın Cannes kentine başlıyor.

Türkiye'yi Başbakan Erdoğan'ın temsil ettiği zirve öncesinde kritik bir 3'lü zirve yapıldı.

Mini zirve, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'yu biraraya getirdi.

Liderlerin gündeminde, Papandreu'nun, Yunanistan ekonomisini kurtarmak için Avrupa Birliği'nin hazırladığı ikinci yardım paketini halk oylamasına götürme kararı vardı.

Sarkozy ve Merkel, 3'lü zirve sonrasında kameraların karşısına geçerken Yunanistan'a sert mesajlar verildi.

"YA KURALLARA UYUN..."
"Ya kurallara uyun ya da Euro bölgesini terk edin" diyen Sarkozy, ülkede belirsizlik devam ettiği sürece Yunanistan'ın 8 milyar Euro'luk yeni yardım dilimini alamayacağını söyledi.

''Yunanistan'a yapılacak mali yardım ancak referandumdan sonra serbest bırakılabilir'' ifadesini kullanan Sarkozy, ''Biz AB dayanışma ruhu gereği, ortağımız Yunanistan'a yardım yapmaya hazırız, ancak onlar da kendi sorumluluklarını yerine getirsin'' diye konuştu.

"YUNANİSTAN KARAR VERMELİ"
Sarkozy, ''Yunanistan'ın, Euro para biriminde kalıp kalmayacağına karar vermesi gerektiğini'' de söyledi.

Angela Merkel ise, ''Yunanistan'daki referandum sonucunun, bu ülkenin Euro para biriminde kalıp kalmayacağı konusunda belirleyici olabileceği'' uyarısında bulundu.

Papandreu da, basına yaptığı açıklamada, ülkesindeki referandumunu 4 veya 5 Aralık tarihlerinde yapılabileceğini ifade etti.

BORÇ KRİZİ TOPLANTISI
Dönem başkanı Fransa tarafından yapılan bir açıklamada ise Cannes'da bugün başlayacak G-20 Zirvesinde, borç krizini çözebilmek için Euro Bölgesi ülkelerinin paralel bir toplantıda bir araya gelecekleri bildirildi.

G-20 zirvesi çerçevesinde görüşmeler bu sabah erken saatlerde başlayacak. Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı zirve iki gün sürecek.

Sayfa Yükleniyor...