Bakan Naci Ağbal: Bu yıl yeni vergi artışı yok

Maliye Bakanı Naci Ağbal, şu an için 2016 yılında herhangi bir vergi artışı planlamadıklarını söyledi.

Bakan Naci Ağbal: Bu yıl yeni vergi artışı yok

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 1 Kasım seçimlerinin ardından geçici bütçe yaptıklarını ve asıl bütçeyi TBMM'ye sevk ettiklerini hatırlattı.

Yılbaşında birtakım vergi düzenlemeleri yaptıklarını ve bazı artışlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Ağbal "O artışları da bütçemizin gelir tarafına yazdık. Dolayısıyla, şu an itibarıyla, 2016'da herhangi bir vergi artışı planlamıyoruz" dedi.

Ağbal, 2016 yılı bütçe açığını milli gelirin yüzde 1,3 olarak öngördüklerini kaydetti.

Ağbal, “Herhangi bir şekilde ileride bütçe disiplini konusunda bir sıkıntı olursa, bir şeyler ihtiyaç olarak karşımıza gelirse onun gerektirdiği tedbiri almaktan da kaçınmayız” dedi.

MEMUR ZAMMI

Memur zammıyla ilgili de konuşan Naci Ağbal, "2016-2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde bu bir derece verilmesi konusunu karara bağladık. 2005 sonrasında ilk defa kamuya giren memurlarımız bulundukları dereceye göre bir dereceyi 15 Ocak tarihi itibarıyla kendilerine verdik."

Memurların maaşlarında, kişinin durumuna göre farklı olmak üzere, diğer artışlar ve derece artışıyla birlikte 400 liraya kadar varan ücret artışı olacağını kaydeden Ağbal, "15 Ocak'ta bu, onlar için kazanılmış bir hak olacak. İlk ayda emekli keseneği olarak buradaki artış Sosyal Güvenlik Kurumuna gidecek ama 15 Şubat'ta ikinci maaşlarını aldıklarında, bu derece artışına bağlı ücret artışlarından da istifade edecekler" şeklinde konuştu.

Yılbaşında enflasyon farkı dahil yüzde 6,9 oranında memur maaşlarında zam yaptıklarını hatırlatan Ağbal, "Dolayısıyla 2005 sonrasında ilk defa kamuya giren memurlarımızın bu derece artışı ile beraber maaşları bir miktar daha artmış olacak" ifadelerini kullandı.

Küresel ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Ağbal, “Çin'deki kırılganlıklar bana göre 2016 için en önemli belirleyici faktörlerden biri olacak” dedi.

Sayfa Yükleniyor...