Bakan Tüfenkci'den 'OHAL fırsatçıları'na uyarı

Darbe girişimi ve gündeme ilişkin açıklamalar yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "OHAL fırsatçıları"na uyarıda bulundu.

Bakan Tüfenkci'den 'OHAL fırsatçıları'na uyarı

Darbe girişimini girişimi şiddetli şekilde kınayan Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, "İnşallah bundan sonra hükümet olarak, bu darbecilere karşı en ağır cezayı uygulayacak ve heveslerini kursaklarında bırakacak tedbirleri alacağız" ifadesini kullandı.

OHAL kararı ile kamu kurumlarına sızan FETÖ mensuplarının temizlenmesinin amaçlandığını ifade eden Tüfenkci "Hızlı ve dikkatli bir şekilde bunu gerçekleştireceğiz. Bu yapının tahribatını Türkiye’de hızlı bir şekilde silebilmek adına bunları yapıyoruz. Vatandaşlarımız rahat etsin. Bu bir sıkı yönetim değildir" diye konuştu.

"FIRSATÇILARA İTİBAR ETMEYİN"

Vatandaşlardan fırsatçılara itibar edilmemesi uyarısında bulanan Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu: 

"Bankalarımız burada dikkatli hareket etmeli. Kredi çağırma gibi, faizleri artırma gibi olağan dışı, piyasa şartlarına uygun olmayan birtakım düşünceler ve gelecek endişeleriyle yanlış anlaşılmalara sebep olacak uygulamalardan sakınmak gerekir." ifadesini kullandı.

Hükümet olarak, OHAL'i bahane ederek birtakım fırsatçıların türemesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. OHAL, sadece ve sadece ülkemizin içerisinde bulunduğu darbe girişimine, darbecilere karşı alınmış tedbirlerin hızlı bir şekilde uygulanması amacıyla alınmış bir karardır.

Altını çizerek tekrar söylüyorum; Ekonomik çevrelere seyahat, basın özgürlüğü, sokağa çıkma özgürlüğü gibi hiçbir kısıtlayıcı tedbirler yoktur, alınmayacaktır. Bu noktada Bakanlık olarak da gümrük işlemlerini daha da hızlandırmak istiyoruz. İhracatçılarımızın, ithalatçılarımızın işlerini daha da kolaylaştırmak, daha güvenli hale getirmek istiyoruz."

"S&P'NİN KARARI İYİ NİYETLİ DEĞİL"

Tüfenkci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi kararını siyasi bulduğunu belirterek, "Karar iyi niyetli değil" dedi.

"YENİ TESPİT ETTİĞİMİZ PERSONELLERİ AYIKLAYACAĞIZ"

Bakanlık olarak FETÖ ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma yürüttüklerini vurgulayan Tüfenkci, "Bu bir süreç, bir başlangıç. (Görevden alınanlar) Bir kısmı, incelemeler neticesinde ilişkili olmadığı tespit edilirse tekrar görevlerine iade edilecek. Bir kısmının da aldığımız kararlar neticesinde görevlerine son vermiş olacağız. Yeni tespit ettiğimiz insanları da ayıklayacağız" dedi.

Sayfa Yükleniyor...