Bakan Yıldız'dan petrol fiyatlarıyla ilgili açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yemen’in dünya petrol ticaretindeki payı, binde 2’ler civarında. Ancak en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan’ın ticaret yolu üzerinde olması nedeniyle, oradaki olaylar, dünyadaki ham petrol fiyatlarını yüzde 5 tetikledi" dedi.

Bakan Yıldız'dan petrol fiyatlarıyla ilgili açıklama
Bakan Yıldız'dan petrol fiyatlarıyla ilgili açıklama - 1 Taner Yıldız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binasının açılış törenine katıldı.

Yıldız, burada gazetecilerin, Yemen’deki olayların petrol fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna, "Hiçbir sektör, siyasi istikrarsızlıkları sevmez ama enerji sektörü hiç sevmez. Yemen’in dünya petrol üretimindeki payı, binde 2’ler civarında, ciddi bir miktar değil. Ama dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan’ın geçiş yolu üzerinde olması, hatta Basra’dan batıya giden bütün petrol ihracıyla alakalı konuların her birinin geçiş yolunda olması, dünyadaki ham petrol fiyatlarını yüzde 5’ler civarında tetikledi. Her zaman söylüyoruz, bu sadece teknik bir konu olmaktan çıkar, yalnızca bir petrol arzı ve talebi olmaktan çıkar, istikrarsızlığın getirdiği kalemler olarak ortaya çıkar demiştik. Yemen’de de öyle oldu" diye yanıtladı.

Yemen’deki mezhep çatışmalarının ekonomik yanı bir tarafa bırakılırsa, siyaseten de sosyal olarak da bir kanayan yara olduğunu ifade eden Bakan Taner Yıldız, "Yemen’deki çatışmaların, olayların bir an önce bitmesini hep beraber arzu ediyoruz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...