Bakan Yıldız'dan zam açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Şu anda, bu ay itibarıyla elektrik ve doğal gaz fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gitmedik" dedi.

Bakan Yıldız'dan zam açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın Genel Kurul'daki görüşmelerinde konuştu.

Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleşmesiyle beraber faturaların okunması konusunda bir kısım ikazları olduğunu açıklayan Yıldız, geç tahsilatın firmalar açısından sorun olacağının altını çizdi. 

Bakan Yıldız, şunları ifade etti: 

"Burada ekonomik kayba uğrayacak olan zam gelmediği için, elektrik fiyatlarına zam gelmediği için şirketin kendisidir. Bir kere dönemselliğe riayet etmelerini istedik, döneminde faturalarını çıkartmalarını istedik. Bununla alakalı şu veya bu gerekçeyle eğer geç okunmuşsa bundan ekonomik kayba uğrayacak olan vatandaşın kendisi değil şirketin kendisi olacaktır."

Kendisine elektrik ve doğalgaza zam olup olmadığı sorusunu sıklıkla sorulduğunun altını çizen Yıldız, "Ben bununla alakalı artık açıklama yapmıyorum, ancak televizyon programlarında veya basın toplantılarında soru sorulması halinde açıklama yapıyorum, şu anda da soru sorulduğu için cevap vereceğim. Şu anda, bu ay itibarıyla elektrik ve doğal gaz fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gitmediğimizi söylüyorum, buradan. TBMM'de bir kez daha bunu belirtiyorum. Yetkinin otomatik fiyatlama mekanizmasıyla veya kendi kuralları içerisinde olduğunu da bir kez daha belirtmek istiyorum" diye konuştu. 

"ULUSAL TARİFEYE DEVAM EDİYORUZ"

Elektrik fiyatlarında ulusal tarifenin uygulandığını vurgulayan Yıldız, "Bölgesel tarifeye geçiyor olmamız halinde elektrik fiyatları Şırnak'ta 45 kuruşken Kocaeli'de de 20 kuruş olacaktır. Bunun şu anda doğru olmadığını ve ulusal tarifeye de normal devam ettiğimizi söylemem lazım" ifadesini kullandı.

Tasarının birinci bölümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. Yakut, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.    

Sayfa Yükleniyor...