Bakan Yılmaz: Örtülü ödenek bütçeyi etkileyecek düzeyde olmayacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığına genel bütçeden aktarılacak örtülü ödeneğe dair eleştirilere ilişkin, "Bütçeyi etkileyebilecek düzeyde kullanım söz konusu olmayacaktır" dedi.

Bakan Yılmaz: Örtülü ödenek bütçeyi etkileyecek düzeyde olmayacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, bir gazetecinin toplantının gündemiyle ilgili sorusu üzerine, istihdam üretimi teşvikleriyle ilgili hususların gözden geçirileceğini, bununla ilgili son rötuşların yapılacağını söyledi.

Yemen’deki gelişmelerin ekonomi üzerindeki etkilerinin toplantıda gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine Yılmaz, "Dünya konjonktürü, ülke konjonktürüyle ilgili değerlendirmeler her zaman yapılabilir. Bunları daha önce yapmıştık zaten. Ülkemizde genel makro ekonomiyle ilgili bu çerçevede bu tedbirler gündeme gelmişti, benzer şekilde değerlendirmeler olabilir" dedi.

"BİNDE 5'LİK LİMİT VAR"

Cumhurbaşkanlığına genel bütçeden aktarılacak örtülü ödeneğin bütçeye yük getirip getirmeyeceğinin sorulması üzerine de Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şimdi biliyorsunuz bu örtülü ödenekle ilgili bütçemizde bir limit var, binde 5’lik limit var. Yani kim kullanırsa kullansın hangi makam kullanırsa kullansın bir limit var. Dolayısıyla burada bir değişiklik söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanının yetkisi, kendi görev alanıyla ilgili bir yetki. Böyle bütçeyi etkileyebilecek düzeyde kullanım söz konusu olmayacaktır. Olsa bile zaten dediğim gibi genel bir limit var."

Sayfa Yükleniyor...