Bank Asya müşterileri için önemli açıklama

Faaliyet izni kaldırılan Bank Asya müşterilerle ilgili önemli açıklama yaptı. Buna göre banka kaynak çıkışına yol açan ödeme yapmayacak, kredi ve senet dışında ödeme almayacak.

Bank Asya müşterileri için önemli açıklama

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satış ihalesinde teklif gelmemesinin ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) faaliyet izninin kaldırılmasına karar verdi.

Bankanın internet sitesinde müşterilere yönelik açıklamada bankanın kaynak çıkışına yol açacak ödeme yapmayacağı, kredi kartı, kredi ve senet dışında ödeme almayacağı belirtildi.

Bankanın internet sitesinde müşterilere yönelik şu açıklama yer aldı:

"Bankamızın faaliyet izninin kaldırılmasına karar verilmiştir. Bu süreçte hiçbir bankacılık faaliyeti gerçekleştirilemeyecektir. Dolayısıyla, bankadan kaynak çıkışına neden olacak hiçbir ödemenin yapılması ve kredi kartı/kredi/senet ödemesi dışında hiçbir ödemenin kabul edilmesi mümkün olmayacaktır."

Kredi kartı ve diğer her türlü kredi ödemeleri ise Birleşik Fon Bankası Merkez Şubesi'nde bulunan Asya Katılım Bankası'nın hesap numaralarına yapılabilecek.

HİSSELERİ BORSA KOTUNDAN ÇIKARILDI

Bu arada Bank Asya'nın "Borsa Yakın İzleme Pazarı"nda işlem gören paylarının bugünden itibaren borsa kotundan çıkarıldığı duyuruldu.

TMSF: TASFİYE SÜRECİ BAŞLADI

TMSF, BDDK'nın Bank Asya ile ilgili faaliyet izninin kaldırılmasının tasfiye sürecinin başlaması anlamına geldiğini açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...