Başbakan Yıldırım'dan Çanakkale 1915 Köprüsü açıklaması

Çanakkale 1915 Köprüsü hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, geçiş ücretinin 15 euro+KDV olacağını ifade etti.

Başbakan Yıldırım'dan Çanakkale 1915 Köprüsü açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında Çanakkale 1915 Köprüsü ve başkanlık tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.   

Çanakkale 1915 Köprüsü hakkında konuşan Başbakan Yıldırım,  "Viyadüklerle 5169 metrelik uzunluğu olacak. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Geçiş ücreti de 15 euro+KDV olacak. Japonlar, Güney Koreliler ilgileniyor. Köprüden geçiş süresi 3 dakika olacak" şeklinde konuştu. 

Başbakan Yıldırım'dan Çanakkale 1915 Köprüsü açıklaması - 1

KÖPRÜ İHALESİ 26 OCAK 2017'DE

Başbakan Binali Yıldırım'ın 18 Mart 2017'de temelinin atılacağını açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi 26 Ocak 2017'de yapılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesimi, yap-işlet-devret modeli kapsamında istekliler arasında kapalı teklif alma usulüyle ihale edilecek.

Söz konusu kesimin, belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde finansmanı, projelendirilmesi, yapımı, işletilmesi, işletme süresi boyunca her türlü bakımı, onarımı gerçekleştirilecek, sözleşme süresi sonunda ise otoyolun her türlü borç ve taahhütlerden arınmış şekilde, bakımlı, çalışır, kullanılabilir durumda ve bedelsiz olarak Karayolları Genel Müdürlüğüne devredilecek.

İstekliler, 26 Ocak 2017'de yapılacak ihalenin dosyasını, 2 Kasım'dan itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığından ücretsiz görebilecek. Geçici teminat tutarı 100 milyon lira olan ihaleye ilişkin dosya, KDV dahil 100 bin lira bedelle satın alınabilecek.

Teklifler, en erken ihale tarihinden 7 gün önce başlamak üzere ihale tarihinde saat 10.00’a kadar Görevlendirme Komisyonu Başkanlığına elden veya postayla teslim edilecek. Belirtilen gün ve saatten sonra verilen teklifler ile postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecek.

YILDIRIM: BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI ÜMİT VERİCİ

Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarının da ümit verici olduğunu söyledi. Yıldırım, "Bahçeli'nin başkanlık açıklamaları ümit verici" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU İLE DE GEREKİRSE GÖRÜŞÜRÜZ"

Başbakan Yıldırım, "Kılıçdaroğlu ile de gerekirse görüşürüz" açıklaması yaptı.

Başbakan Yıldırım şunları söyledi: "Bizim görevimiz, millete vadettiğimiz anayasayı hazırlayıp yüce Meclis'e sunmaktır. Ondan sonra görev, yüce Meclisi'ndir. Gerekçeleriyle anlatacağız yaptığımız değişikliğin ne anlama geldiğini, halkımızla paylaşacağız ve Meclis'e teklifimizi getireceğiz. Ondan sonrası Meclis'in bileceği iştir. Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir, yapıcı açıklamalardır. Biz bunu, Meclis'te bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız."

Sayfa Yükleniyor...