Başçı'dan mesajı aldılar, Türkiye'ye döndüler

MB Başkanı Başçı'nın Türkiye'den çıktığı için eleştirdiği Japon finans kuruluşu Nomura, TL'de iki yeni kısa vadeli pozisyon açtığını açıkladı.

Başçı'dan mesajı aldılar, Türkiye'ye döndüler

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türk Lirası'nı güçlendirmek için eylem planını açıkladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başçı'ya yöneltilen sorulardan biri "Bazı yabancı bankalar politikanızı anlamadığı için Türkiye'deki işlemlerini durdurduklarını açıkladılar, iletişimde bir sorun mu var" oldu.

Başçı'nın soruya yanıtı sert oldu: "Haberin veriliş şekli de çok enteresan. O raporu yazan arkadaş alınmasın ama onlar çok kısa vadeli pozisyon alan, kısa vadeli tavsiyelerde bulunan bir arkadaş. 'Ben Türkiye'den uzak duruyorum' demesi onun bizim için iyi haber. Biz başardık demektir. Tamam mı? Alınmasın arkadaş yani genel olarak söylüyorum sistemin geneli için."

O ANALİST CNBC-e'YE KONUŞTU
Merkez Bankası Başkanı'nın "Raporu yazan arkadaş" dediği isim Japon finans kuruluşu Nomura'nın Analisti Olgay Büyükkayalı'ydı.

Büyükkayalı, CNBC-e'ye "Türkiye'den çıkmamamıza sebep MB'yi anlamamamız değil, kârlı pozisyonlarımızı kapamaktı" açıklamasında bulundu.

Büyükkayalı şunları kaydetti: "Raporumuzda Türkiye'den çıkmaya en büyük sebebimiz MB'yi anlamamaktan ziyade, kârlı pozisyonlarımızı kapamak. Anlayamamak gibi bir şey yok. Tam tersi de savunulabilir doğru anlıyorduk ki pozisyonlar kârlı gitti. Ayrı bir sebebi vardı. Volatilitenin artmasını bekliyorduk, arttı."

Türkiye'den çıktıklarını yönelik Ekim başında çıkan haberlerin yanlış anlaşıldığını söyleyen Büyükkayalı, Nomura'nın Türkiye'de işlemlerini büyüttüğünü kaydetti.

NOMURA: MB ÖNÜMÜZÜ GÖRMEMİZİ SAĞLADI
Nomura daha sonra yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydetti: "Merkez Bankası açıklamaları önümüzü daha net görmemizi sağladı.  TL'de iki yeni kısa vadeli pozisyon açıyoruz."

Sayfa Yükleniyor...