Başkent'e tarihi butik otel

Koç Grubu tarafından, Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiralanan Ankara Kalesi'ndeki Çukurhan, butik otel konseptiyle yeni yılda hizmete açılacak.

Başkent'e tarihi butik otel

Koç Grubu tarafından, Vakıflar Genel Müdürlüğünden 29 yıllığına ''restore et-işlet-devret'' modeliyle kiralanan Çengelhan'da, restorasyon işlemlerinde sona yaklaşıldı. 16. yüzyıla ait tarihi yapı, restorasyonun tamamlanmasının ardından butik otel olarak 2010'da başkentin kültür ve turizm yaşamına sunulacak.
        
Bu arada, iş adamı Vehbi Koç'un ticari hayata ilk adımını attığı Çengelhan'ı, önceki yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralayarak müzeye dönüştüren Koç Grubu, Ankara Kalesi'ndeki saat kulesini de restore ettirmişti.
        
'' 6 YILDA 3 BİN 383 ABİDE ESER ONARILDI''
        
Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, yurt genelinde 18 bin 500 korunması gereken taşınmaz kültür varlığına (vakıf abide eseri) sahip olduklarını, son 6 yılda bu kültür varlıklarından 3 bin 383'ünü restore ederek ayağa kaldırdıklarını belirtti.
       
Yetkililer, başkentte restore ettirdikleri tarihi yapıların Çengelhan ve Çukurhan'la sınırlı olmadığını ifade ederek, Ankara'da, Hamamönü'nde bulunan Zeynel Abidin Camisi ve türbesi, Taceddin Dergahı, Rüstem Nail Mescidi, Beypazarı Suluhan, Hacı Bayram Veli Camisi, Zincirli Camisi, Nasuh Paşa Camisi, Yenikent Eski Bucuk Köyü Camisi, Çiçeklioğlu Camisi ve Hoca Hundi Mescidi. Merkez Sultan Alaaddin Camisi, Ayaş'a bağlı Sinanlı Beldesi'ndeki Ulu Camisi, Hoca Hundi Mescidi ve Çiçeklioğlu Camisi gibi yapıları da ayağa kaldırdıklarını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...