BDDK Başkanı Akben: Kredi kartı borçları yapılandırılacak

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, hem tüketici kredileri hem de kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Çalışmaları bir hafta, 10 gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

BDDK Başkanı Akben: Kredi kartı borçları yapılandırılacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, vatandaşların ödeme şartlarını daha da rahatlatmak için tüketici kredilerinin taksit sayısını artıracaklarına yönelik açıklamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akben, hem tüketici kredileri hem de kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Çalışmaları bir hafta, 10 gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

BDDK Başkanı Akben, kredi kartları konusunda da, "Gecikmeye düşen alacaklarla ilgili de yapılandırmaya yönelik bir çalışma içerisindeyiz." dedi.

Hem tüketici kredileri hem de kredi kartları tarafında çalışma yaptıklarını belirten Akben, konunun Finansal İstikrar Komitesi'nde de (FİK) tartışıldığını ve bu konuda çalışma yapılması kararı alındığını söyledi. 

Her iki konuda da ödemelerin esnetilebilmesi çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Akben, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere diğer ilgili kurumlarla birlikte çalışıyoruz. Detaylı çalışma en kısa sürede tamamlanacak." diye konuştu. 

Akben, çalışmaları bir hafta, 10 gün içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini, ilgili tüm tarafların görüşü alınarak konuyu neticelendireceklerini bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...