Beyaz eşyaya kur zammı yolda

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Başkanı Güler, "Kur artışı çok hızlı olduğu için bunun bir yansıması olacaktır. Bunun fiyatlara yansıması da şirketlere göre değişecek" dedi.

Beyaz eşyaya kur zammı yolda

Beyaz eşyaya kur zammı geliyor.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler, kurdaki artışın sektördeki fiyatlara yansımasına ilişkin olarak "Üyelerimizin ağırlığı ihracat... Dolayısıyla oradaki kur artışını ihracatla dengeliyor olabilirsiniz. Ama kur artışı çok hızlı olduğu için bunun bir yansıması olacaktır. Bunun fiyatlara yansıması da şirketlere göre değişecek" dedi.

ÖTV TEŞVİKİ TALEBİ

Güler, düzenlediği basın toplantısında, sektörün ÖTV konusunda devletten teşvik beklediğini ifade ederek, "Genel anlamda ÖTV'yi kaldırın demiyoruz. Topladığımız her eski enerji ürünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na onaylatalım. Her A+ için 100 lira, A++ için 200 lira, A+++ için de 300 liranın Maliye Bakanlığı'na ödediğimiz vergilerden mahsup edilmesini istiyoruz." dedi.

Güler, ÖTV teşvikinin çıkması halinde evlerdeki eski ürünleri geri getirmeyi taahhüt ettiklerini belirtti.

İç pazarda sektörün 10 ayda yüzde 2 büyüdüğünü, yılın tamamında ise sıfır ila yüzde 1 arasında büyüme olabileceğini belirten Güler, "ÖTV indirimi olmazsa pazar aylık 400 binin altına iner" dedi. Güler, ÖTV konusunda Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini, olumsuz bir geri bildirim almadıklarını söyledi. 

Güler, herhangi ilave bir verginin gelmesinin ise sektör için en büyük tehdit olduğunu vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...