Booking.com yasağı resmen başladı

Mahkeme kararıyla Türkiye faaliyetleri durdurulan online rezervasyon portalı booking.com'a yasak bugün resmen başladı. Booking.com, karara karşı temyize gideceklerini açıkladı.

Booking.com yasağı resmen başladı

Hollanda menşeili online rezervasyon portalı Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması kararı resmen yürürlüğe girdi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açtığı davada Hollanda menşeili Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetleri İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından tedbiren durdurulmuştu.

Mahkeme kararının ardından booking.com üzerinden rezervasyon yapılmak istendiğinde tesislere ilişkin bilgi çıkmıyor. Booking.com'a erişilmeye çalışıldığında Türkiye'deki otellere rezervasyon yapılamazken, yurtdışındaki otellere rezervasyon gerçekleştirilebiliyor.

HATA MESAJI

Booking.com yasağı resmen başladı - 1

"DAVA AÇILDIĞINDA İLİŞKİLER LALE GİBİYDİ"

TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, online rezervasyon portalı Booking.com'un Hollanda menşeli olması nedeniyle Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması kararı verildiği iddialarına yönelik, "Bunlarla hiç alakası yok. Bu dava 2015 yılında açıldı. O zaman Türkiye ile Hollanda'nın ilişkileri lale gibiydi" dedi.

BTK: BİZ ENGELLEMEDİK

Site üzerinden Türkiye'deki otellere rezervasyon yapılamadığına ilişkin konuşan BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, "Normalde bizim yaptığımız şey, siteye tamamen erişimi engellemek şeklinde oluyor. Booking.com'da eğer belirttiğiniz gibi bir durum varsa kendisi bu kararın gereğini kendi kendine yerine getirmiştir. Bizim açımızdan bunun engellenmesi gibi bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.

BOOKING.COM'DAN AÇIKLAMA

Booking.com, İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin portalın Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı vermesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Booking.com'un İstanbul'daki mahkeme ile aynı görüşte olmadıkları ve temyize gidecekleri ifade edilerek, "Bir elektronik ticaret ve teknoloji şirketi olarak Türk müşterilerin tüm dünyadan karşılaştırmalı konaklama ve rezervasyon yapmalarını şeffaf ve kolay bir platformda sunarak pazarda sağlıklı bir rekabetin oluşmasına katkıda bulunuyoruz. Aynı zamanda müşterilerine konaklama hizmeti sunan 13 bin Türk işletmesine yardımcı oluyoruz" değerlendirilmesinde bulunuldu.

Sayfa Yükleniyor...