Borsa haftaya tüm zamanların en yüksek seviyesinden başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,52 yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 109.105,09 puandan başladı. Ardından gün içi rekorunu 109.510,51 puana taşıdı.

Borsa haftaya tüm zamanların en yüksek seviyesinden başladı

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 109.556,70 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasının ardından günün ilk yarısını 109.301,54 puandan tamamladı.

Uzmanlar, cuma günü ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde açıklanmasının ardından piyasadaki ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin algılamanın değişmediğini, bu hafta genelinde dünya borsalarının yükseliş eğilimini devam ettirebileceğini belirtti.

Bugün yurt içinde temmuz ayı Hazine nakit gerçekleşmeleri, yurt dışında ise Avro bölgesi Sentix yatırımcı güveni verisinin izleneceğini aktaran uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 110.000 puanın direnç, olası geri çekilmelerde ise 107.500 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu dile getirdi.

BORSAYA GİRİŞ MEVZUATI DEĞİŞTİ

Borsa haftaya tüm zamanların en yüksek seviyesinden başladı - 1

Anadolu Ajansı'na konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, faaliyet karı elde eden ancak finansman giderleri nedeniyle dönem zararına uğradığından bu pazarda aranan "2 yıl dönem karı elde etme" şartını sağlayamayan şirketlere kolaylık getirdiklerini belirtti. Şimşek, bu şirketlerin paylarının da borsada işlem görebilmesine imkan sağlayabilecek şekilde istisna uyguladıklarını söyledi. Şimşek, mevzuat değişikliğiyle "Şirketlerimizi yüksek finansman giderlerinden kurtarmayı ve kar eden birer şirkete dönüşmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...