Boydak Holding'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

Hak-İş ile Boydak Holding arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme yaklaşık 9 bin 500 işçiyi kapsıyor.

Boydak Holding'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

Boydak Holding binasındaki imza törenine Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Boydak Holding Üst Yöneticisi Ertunç Laçinel, TMSF'nin Boydak Holding'e Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirdiği Yılmaz Şener ile sendika temsilcileri katıldı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, holdingin sahiplerinin kimler olduğunun ötesinde bu kuruluşların ekonomideki rolünün ve misyonunun devam etmesinin önem taşıdığını söyledi.

Bu işletmenin bacalarının tütmesi gerektiğine dikkati çeken Arslan, şöyle konuştu:

"Burada yerleşik bir yapı vardı, yeni bir yapı inşa edildi. Bu yeni yapıyla biz var olan sistemi devam ettirme konusunda bir kesinti yaşadık. Yönetim kurulunun ortaya koyduğu samimi tutum, bu sıkıntıları ortadan kaldırdı. Boydak Grubu, üretmeye devam etmeli. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla satacağız ve daha fazla kazandıracağız. Bu şirketi, bulunduğu yerden daha ileriye götürme noktasında biz elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız."

Boydak Holding Üst Yöneticisi Ertunç Laçinel de bu iş görüşmelerinde her iki tarafın da iyi niyetli davrandığını belirtti.

"BİZLER EMANETÇİYİZ"

TMSF üyesi ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Şener ise holdingde emanetçi olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından imzalanan anlaşmadan 8 bin 560 işçinin direkt, sendikasız 871 işçi ise dolaylı yararlanacak, işçinin kıdemine göre yüzde 10-14,5 bandında muhtelif artış, yüzde 12,75 ortalama artış sağlanacak.

Holdingde daha önceki sözleşmelerin iki yıllık yapıldığı, tarihinde ilk kez 3 yıllık anlaşma imzalandığı öğrenildi.

Sayfa Yükleniyor...