British Airways 1200 kişiyi çıkarıyor

Yılın ilk yarısında 485 milyon dolar zarar eden İngiliz havayolu şirketi British Airways,  1,200 çalışanı daha işten çıkarmayı planlıyor.

British Airways 1200 kişiyi çıkarıyor

British Airways (BA), geçen yıl Eylül ayı sonu itibariyle 86,3 milyon dolar kâr etmesine rağmen, bu yıl aynı dönemde 485 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. BA, aynı dönemde gelirlerinin de yüzde 13,7 azalarak, 7,9 milyar dolardan 6,8 milyar dolara gerilediğini belirtti.

BA Üst Yöneticisi (CEO) Willie Walsh yaptığı açıklamada, bu yılın havacılık sektörü tarihindeki en zor yıl olduğunu, bütün havayollarının aynı baskıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Walsh, BA'da iş performansının düzelmesi için operasyonel değişikliklerin kesinlikle gerekli olduğunu ifade etti.

Bu arada şirket ayrıca 1,200 çalışanı daha işten çıkaracağını açıklarken, bu Mart 2010'a kadar toplam 4,900 kişinin işinden olacağı anlamına geliyor.

İstihdam ve ücretler konusundaki değişikliklerle ilgili olarak sendikalarla çekişen BA, uzun mesafeli uçuşlarda kabin görevli sayısını 15'ten 14'e indirmeyi istiyor. Ayrıca iki yıl ücret artışını dondurmayı öneren şirket, bu değişikliklerin şirketin ayakta kalması için hayati öneme sahip olduğunu savunuyor.

Sayfa Yükleniyor...