Bütçe açığı 6 ayda 25 milyar lirayı aştı

Ocak-haziranda bütçe açığı 25,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Maliye Bakanı Ağbal, yıl sonuna kadar vergi artışı olmayacağını belirtti.

Bütçe açığı 6 ayda 25 milyar lirayı aştı

Bütçede yılın ilk yarısına ilişkin performans netleşti.

Bütçe sonuçları için basın toplantısı düzenleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal, merkezi yönetim bütçesinin haziranda 13,7 milyar TL açık verdiğini açıkladı.

Ocak-haziranda bütçe açığı 25,2 milyar TL olarak gerçekleşti.

Ağbal "İlk 6 aylık merkezi yönetim bütçesi gelir gerçekleşmelerine baktığımızda, bütçe gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,8, vergi gelirleri ise yüzde 13,6 arttı. Burada özellikle vergi gelirleri tarafında toplamda çok olumlu bir performans kaydettiğimizi söyleyebilirim" dedi.

Ağbal, her iki yeniden yapılandırmada toplamda 96,2 milyar liralık kamu alacağını yapılandırdıklarını belirterek, "Matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi kapsamında 25 milyar liralık tahakkuk yaptık. Böylece her iki yeniden yapılandırmada toplamda 121 milyar liraya ulaştık" diye konuştu.

"BU YIL VERGİ ARTIŞI YOK"

Ağbal, yıl sonuna kadar vergi artışı olmayacağını söyledi.

Ekonomiyi canlandırmak için alınan tedbirlerin 2017 bütçesine 11,9 milyar liralık maliyeti olduğunu belirten Ağbal, "Bu maliyet önümüzdeki yıllarda azalacak. 2018 yılında tedbirlerin kamu maliyesine etkisi 7,4 milyar liraya düşecek" dedi.

Ağbal, anılan maliyetin sonraki dönemde 6,9 milyar liraya doğru azalacağını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...