"Büyükanneye torun desteği projesinde 5 il için protokol imzalayacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV'ye konuk oldu. Torun bakan büyükanneye verilecek destek projesinin detaylarını anlattı.

"Büyükanneye torun desteği projesinde 5 il için protokol imzalayacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. 

Müezzinoğlu özetle şöyle konuştu;

"Emekliye promosyon konusunda bankaların rekabeti olmalı. Kış tatili gibi projeler geliştirilebilir."

Torun bakan büyükanneye verilecek destek konusunda ise, "Salı veya çarşamba günü protokol imzalanacak. 5 il için protokol imzalayacağız. Mart ayında örnek uygulamaya başlayacağız" dedi.

Kamu çalışanı reformu hakkında da konuşan Müezzinoğlu, "Liyakatı da değerlendirecek çalışmalar yapıyoruz. 80 milyonun yarını güvencede olmalı. Kamuda başarılı olanları teşvik etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, "Kıdem tazminatı bu yıl çözülecek. İstihdamı artırma konusunda bu yıl 300 bin kişiye destek vereceğiz. Çalışan sayısını artırana destek vereceğiz" dedi.

ATİNA DARBECİLERİ VERMİYOR

Yunanistan Yüksek Mahkemesi'nin 8 askerin tümü için Türkiye'ye iade talebini reddetmesi konusunda ise, "Avrupa ve belirli odaklar Türkiye'nin üzerinde farklı stratejilerle algı yönetimi yapmaya çalışıyor. Bu durum algı yönetiminin bir parçası" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti;

TÜRKİYE REFERANDUMA GİDİYOR

"Sistem şeffaf olacak, hesap sorulacak. İpin ucu tamamen milletin elinde olacak. Türkiye nisan ayı sonundan itibaren müthiş bir performans yakalayacak" dedi.

Sayfa Yükleniyor...