Büyükanneye torun maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Büyükannelere aylık 425 TL torun maaşı verilecek. Pilot uygulama kapsamında 10 ilde 6 bin kişi bu destekten faydalanacak. Ay sonunda başvurular alınacak, ödemeler ise mart ayında yapılacak.

Büyükanneye torun maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Büyükanneye torun maaşı belli oldu. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı arasında konuya ilşikin protokol imzalandı. Buna göre büyükannelere aylık 425 TL torun maaşı verilecek.

Maaş 6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebekler için geçerli olacak ve 1 yıllık pilot uygulama yapılacak. Uygulama 6 bin aileyi kapsıyor.

HANGİ İLLERİ KAPSİYOR?

İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ ve Gaziantep illerinde pilot uygulama olacak. 

MAAŞTAN YARARLANMA KRİTERİ

Uygulamadan yararlanmak için ilk kriter annenin geriye dönük asgari bir yıllık sigortalı olması. Annenin iki asgari ücretten daha az gelirinin olması ve ailenin toplam gelirin 3 asgari ücretten az olması kriteri aranıyor. Uygulamadan düşük düzeyde gelir sahibi ailelerin yararlanması hedefleniyor.

BÜYÜKANNE MAAŞINDAN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular Çalışma Bakanlığı'nın internet sitesinden ve SGK il müdürlüklerinden yapılabilecek.

ÖDEMELER NE ZAMAN?

Ay sonunda başvurular alınacak, ödemeler ise mart ayında yapılacak.

PROJENİN MALİYETİ NE KADAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Projenin bin aile için maliyetinin 6 milyon lira olduğunu, bununda yarısını İŞKUR, yarısını da protokolün tarafın olan paydaşların üsteleneceğini söyledi.

Büyükannenin 65 yaşından büyük olmamasının dikkate alınacağını ama büyükannenin sağlık durumunun bir çocuğa bakabilecek durumda olup olmamasına daha da çok önem verdiklerini belirten Müezzinoğlu, sağlıklı durumu uygun olan 65 yaşın üzerindeki büyükannelerin de projeye dahil edilebileceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...