Çakmaklı’ya Avrupa’da ödül

Tuncer Çakmaklı Architects tasarımı ‘Bursa Hali’, Avrupa Yapısal Çelik Ödülü’ne layık görüldü.

Çakmaklı’ya Avrupa’da ödül

Yüksek Mimar Tuncer Çakmaklı, Avrupa Yapısal Çelik Derneği (ECCS)’nin iki yılda bir verdiği ödülü, Barcelona’da National Theatre of Catalunya’da düzenlenen törenle aldı.

Tuncer Çakmaklı Architects tarafından mimari tasarımı ve uygulama sorumluluğu yürütülen Bursa Sebze Meyve Ve Balık Hali, uluslararası medyada  “Türk Lokumu”, “Sebze Stadyumu” gibi tanımlamalarla ilgi odağı olmuştu. İki yılda tamamlanarak geçtiğimiz yıl açılan Bursa Hali ayrıca dünyanın örnek alışveriş merkezlerini tanıtan “Malls and Departmant Stores” adlı kitabın içinde de yer aldı. Toplam 304 bin metrekareye yayılan inşaatta 3 milyon 104 bin kilo çelik kullanılmıştı.

Uluslararası jürinin değerlendirmesinde Türk mimarın eserinin “çelik malzeme ve teknolojisinin özellikleri ile mimari tasarımın genel amaçları açısından uyumluluğu, özgünlük düzeyi, mimari çözümlerinin innovasyon özelliği, yapının algılanmasında çelik konstrüksiyon özelliklerinin abartısız okunabilirliği, simgesellik, çeliğin avantajını ortaya çıkarması, taşıyıcı sistem tasarımında rasyonel çözümler, yapının bulunduğu çevre ile uyumluluğu, fonksiyonellik düzeyi, uluslararası standartların uyum düzeyi gibi kriterleri sağlaması ile ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Emlaktimes


Sayfa Yükleniyor...