Çalışan anneye bakıcı desteği 5 büyük ilde

Ekonomi sayfasını çevirmeden aile bütçesini yakından ilgilendiren bir haberi de verelim. Ailede 2 yaşına kadar çocuğu olanlar eğer sigortalı bakıcı çalıştırıyorsa, devlet 416 euroya kadar bakıcı desteği verecek. Ama uygulama her yerde değil, şimdilik sadece 5 büyük ilde.

Çalışan anneye bakıcı desteği 5 büyük ilde

0-2 yaş arası çocuk sahibi kadınlara bakıcı desteği genişliyor. Mart 2015'te pilot olarak İzmir, Bursa ve Antalya'da başlayan projeye, İstanbul ve Ankara da dahil edildi.

Uygulamaya göre, tam zamanlı işçi olarak bir işverenin yanında çalışan sigortalı anneler, sigortalı çocuk bakıcısı çalıştırdıklarında mali destekten yararlanabiliyor.

Bunun için annenin brüt maaşının, asgari ücretin brüt tutarının iki katı olan 3 bin 300 lirayı aşmaması gerekiyor.

Tüm yükümlülüklerini yerine getiren ve kriterleri karşılayan annelere verilen aylık 300 euro hibe 320 euroya yükseltildi.

Engelli çocuğu olan veya tek ebeveyn anneler ya da sertifikalı çocuk bakıcısı istihdam eden annelere yapılan 390 euroluk ödeme de 416 euroya çıkarıldı.

Ankara ve İstanbul için ön kayıtlar "www.sgk.gov.tr" ve "www.evdecocukbakimi.net" internet adreslerinden alınıyor.

Kesin kayıtlar ise 5 Aralık itibarıyla Ankara ve İstanbul’daki Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri'nde kurulan kayıt ofislerinden alınmaya başlandı.

Sayfa Yükleniyor...