CarrefourSA'da genel müdür değişiyor

CarrefourSA'da, genel müdürlük görevinden 8 Şubat'ta ayrılacak olan Mehmet Tevfik Nane'nin yerine, Ziya Hakan Ergin atandı.

CarrefourSA'da genel müdür değişiyor

CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şirketin Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane'nin 8 Şubat itibarıyla görevden ayrılmaya karar verdiği bildirildi.

Açıklamada, şirketin yönetim kurulu tarafından Nane'nin yerine, Ziya Hakan Ergin'in genel müdür olarak atanmasına karar verildiği kaydedildi.CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Mehmet Nane ve yönetim ekibinin 2013 yılında koyulan büyüme hedefine planlanandan erken ulaştığını ifade etti.

CarrefourSA'nın üç yıl önce vadettiği sıçramayı başarıyla gerçekleştirdiğini aktaran Dinçer, şunları kaydetti:

"Bu sürede CarrefourSA markası canlandı, müşterisinin yeniden kalbini kazandı. Mehmet Nane'yi gösterdiği üstün liderlikten dolayı yönetim kurulumuz adına kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sabancı Holding'de 18 yılını dolduran ve son 12 yıldır beraber çalıştığım değerli arkadaşım, gelinen bu noktada kariyerinde yeni bir yolculuğa çıkmak için benden izin istedi. Bu bir bayrak yarışıdır. Şimdi Mehmet Nane, CarrefourSA bayrağını sektörün kendisi gibi saygın isimlerinden Ziya Hakan Ergin'e devrediyor. Mehmet Nane'ye bundan sonra üstleneceği görevlerde başarılar diliyorum. Hakan Ergin'in CarrefourSA bayrağını daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum."

CarrefourSA'da genel müdür değişiyor - 1 Ziya Hakan Ergin ve Mehmet Tevfik Nane (Soldan sağa)

Mehmet Nane ise CarrefourSA çalışanlarına ilettiği mesajında, "Değişim ve yenilik, bugüne kadarki yolculuğunda CarrefourSA'nın değişmez düsturlarından oldu. Bu sayede daha güçlü, daha büyük bir aile olduk. Şimdi CarrefourSA olarak yine bir değişim süreci yaşıyoruz. 8 Şubat tarihi itibarıyla CarrefourSA'daki genel müdürlük görevimden ayrılıyor ve bayrağı benden sonraki yönetime devrediyorum. Görev yaptığım 2,5 yıllık süreçte sevgi ve saygı üzerine kurduğumuz sağlam ilişkinin yeni yönetim döneminde de devam edeceğine yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

ZİYA HAKAN ERGİN KİMDİR?

Ziya Hakan Ergin, 1961 yılında Adana'da doğdu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlayan Ergin, askerlik görevini tamamladıktan sonra Profilo Holding (Bosch) bünyesinde çalışmaya başladı. Ergin, Eczacıbaşı Holding'de hızlı tüketim ürünleri birimine transfer olarak, dokuz yıl boyunca bu görevi sürdürmesinin ardından, 1994-1995 yılları arasında Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Dağıtım Şirketinde genel müdürlük görevini üstlendi. Avon Türkiye'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ergin, 1995 yılında Metro Cash and Carry'e katıldı, farklı ülkelerde 1 yıl boyunca süren bir eğitim ve oryantasyonu takiben Metro Cash and Carry Türkiye'de genel müdürlük görevine getirildi. Ergin, 27 Temmuz 2012 tarihinden bu yana CarrefourSA Yönetim Kurulunda Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi.

Sayfa Yükleniyor...