Çelik: Her şeyin bir çaresi vardır

Orgeneral Işık'ın emekliliğini istemesini yorumlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "Kararı saygıyla karşılamak lazım. Hukuk devletinde kuralları çalıştırdığınız zaman meşruiyet içinde bulunamayacak hiçbir çözüm yoktur" dedi.

Çelik: Her şeyin bir çaresi vardır

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 1 ve 2 numaraya henüz atama yapılmazken, Kara Kuvvetleri için adı geçen Orgeneral Atilla Işık'ın da emekliliğini istemesi belirsizliği artırdı.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik son gelişmeleri NTV'de yorumladı.

Çelik şunları söyledi: "Kararı saygıyla karşılamak lazım. Atilla Işık hangi gerekçeyle böyle bir tercihte bulunduğunu bilmiyorum. Kendisinin bir açıklaması olmadı. Hukuk devletinde kuralları çalıştırdığınız zaman meşruiyet içinde bulunamayacak hiçbir çözüm yoktur. Her şeyin bir çaresi vardır. Meydana gelen bir gelişmeden kaos, karmaşa, gerilim, gerginlik, çatışma beklemenin doğru olmadığını düşünüyorum.

YAŞ toplantıları bugüne kadar böyle olmadı diyenler var. Son bir-iki yılda muvazzaf veya emekli subayların yargılanması söz konusu. Böyle bir şey olduğu zaman bunları yok sayamazsınız. Bunlar vaki değilmiş gibi hareket edemezsiniz.

Cumhurbaşkanı TSK'nın başkomutanıdır. Başbakan icradan sornumludur. Milli Savunma Bakanı malum bu işlerden sorumlu bakandır eğer her iş otomotiğe bağlanmışsa o zaman şuranın toplanmasına da gerek yok. O zaman kararnameye de gerek olmaz. Kanun koyucu bu kuralları koymuşsa anlamı vardır. Birileri itiraz ediyorsa, yasal olmayan bir şey varsa ona itiraz etmelidir. Anayasa ve yasalara aykırı durum söz konusu değildir. Bu da bir çözüme bağlanacaktır. Bundan olumsuzluk çıkarmak doğru değil."

Sayfa Yükleniyor...