Çipras, Merkel'i tavladı ama 27 yıllık sevgilisini kaybedebilir

Alexis Çipras, AB'nin sert şartları için dışarda Merkel'i tavlamaya çalışırken, evde 27 yıllık sevgilisi Batziana'ya (Betty) kaybetme riskiyle karşı karşıya...

Çipras, Merkel'i tavladı ama 27 yıllık sevgilisini kaybedebilir
Çipras, ateist olmasının yanı sıra resmi evliliği olmadan çocuk sahibi olan ilk başbakan olarak Yunan tarihine geçti...

Dünya Yunanistan'a kilitlendi. 17 saat süren, Euro Bölgesi tarihinin en uzun zirvesinin ardından, Yunanistan, Atina'nın anahtarlarını Troyka olarak tabir ettiği alacaklılara teslim ederken, şimdi gözler acı reçetenin Yunan Meclisi'nden geçip geçmeyeceğine çevrildi. Brüksel'de yapılan görüşmelerde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras (40), tedbirlerin Meclis'ten geçirilerek yasalaştırılması için gereken tüm desteği vereceğinin sözünü iletti fakat bu o kadar kolay olmayabilir. Çipras'a kendi partisinden bile çok ağır eleştiriler gelirken, işin bir de magazin boyutu var.

EŞİ BETTY AB İLE SERT ANLAŞMAYA KARŞIYDI

Akşam’ın haberine göre, Çipras, mesaisinin büyük bölümünü Yunan Meclisi'nde milletvekillerini ikna etmeye harcarken, onu kendi evinde de büyük bir kriz bekliyor. Bu krizin adı da Peristera Batziana (42). Çipras'ın neredeyse 27 yıldır birlikte olduğu hayat arkadaşı Batziana, nam-ı değer Betty'nin, Yunanistan'la AB arasındaki imzalanacak bir anlaşmaya karşı olduğu yazılıp çizilmişti. Hatta Fransızların etkili dergisi Paris Match işi bir adım daha ileriye götürerek anlaşma olması durumunda Betty'nin Çipras'tan ayrılacağını duyurmuştu. Paris Match'ın haberinde Hollande'ın şu sözlerine de yer verilmişti: Kendisi bir gün bana, 'Eğer Troyka'nın isteklerine koşulsuz evet dersem ve her denileni kabul edersem, sadece partimi değil aynı zamanda sevgilimi de kaybedeceğim' demişti.

PARTİSİ BİLE 'ANAHTARI TESLİM ETTİK' DİYOR

Çipras geçtiğimiz gün Brüksel'de referandumda reddedilen önerilerden çok daha ağırlarına razı oldu ve kimilerine göre Atina'nın anahtarını da Troyka'ya verdi. Bu gelişme üzerine Çipras'ın dostu ve ilk maliye bakanı Varoufakis bile hükümeti eleştirdi. Artık ülkenin mali politikalarına, hangi şirketlerin özelleştirileceğine Brüksel ve tabii ki Berlin karar verecek. Böyle bir anlaşma sonrası Batziana'nın nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu.

Çipras, Merkel'i tavladı ama 27 yıllık sevgilisini kaybedebilir - 1 13 YAŞINDA TANIŞTILAR: Kendisinden çok daha 'politik' bir isim olan Batziana ile Çipras'ın birliktelikleri 1987 yılına (13 yaşına) dayanıyor. Bu dönemde Ampelokipoi Lisesi'nde tanışan ikili daha sonra, Batziana'nın Çipras'ı kolundan çekmesiyle Yunanistan'daki 'Genç Komünistler' hareketine katıldı.

Sayfa Yükleniyor...