''Çipras şartları kabul edecek''

Financial Times, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın kreditörlerin hafta sonu masaya koyduğu şartları kabul edeceğini duyurdu.

''Çipras şartları kabul edecek''

Yunanistan müzakerelerinde önemli bir gelişme yaşandı. Financial Times, Çipras’ın dün gece Eurogroup’a yolladığı mektuba ulaştı. Gazete, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın kreditörlerin hafta sonu masaya koyduğu şartları kabul edeceğini duyurdu.

Habere göre, Çipras neredeyse tüm konularda taviz verecek. Gazeteye göre, Yunanistan Başbakanı kreditörlerin kurtarma teklifini birkaç koşulla kabul ettiğini yazılı olarak iletti. Reuters’a konuşan bir Euro Bölgesi yetkilisi, Yunanistan ile yeni kurtarma programı üzerinde uzlaşının Atina'nın AMB'ye borcunu ödemesi gereken 20 Temmuz'dan önce teorik olarak mümkün olduğunu belirtti.

PİYASALARDA HAVA POZİTİF

Haberin ardından piyasalarda hava pozitife döndü. Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvilinin getirisi 3 bp yükselişle günün zirvesi olan yüzde 0.81'e yükseldi. İspanya, İtalya ve Portekiz'in 10 yıllık tahvillerinin getirisi günün dip seviyesine geriledi. Avrupa borsalarındaki yükseliş hız kazandı, Euro Stoxx 50 endeksi yüzde 1.7 yukarıda. Euro, dolar karşısında günün zirvesi olan 1.1172'ye yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...