Coca-Cola Gazze'de fabrika açtı

ABD'li içecek devi Coca-Cola ve şirketin ürünlerinin Filistin’deki dağıtımını yapan National Beverage Company (NBC) 20 milyon dolarlık yatırımla Filistin’deki 4. fabrikayı Gazze’de açtı.

Coca-Cola Gazze'de fabrika açtı

Dünyanın önde gelen içecek şirketi Coca-Cola ve National Beverage Company (NBC), 20 milyon dolar yatırım ile Filistin'deki 4. şişeleme fabrikasının resmi açılışını Gazze'de yaptı.

Filistin’deki operasyonlarını dört dağıtım merkezine çıkaran National Beverage Company’nin Coca-Cola Gazze fabrikası gelecek üç yıl içerisinde, Batı Şeria ve Gazze’de Filistinlilere sağlanan toplam istihdamı 750, dolaylı istihdamı ise 7 bin 500’e çıkaracak.

NİSANDA ÜRETİME GEÇTİ

NBC, en büyük üçüncü Filistinli işveren ve en büyük beşinci Filistinli yatırımcı olmasının yanı sıra, 1998’den bu yana ürettiği ve aralarında Coca-Cola, Fanta, Sprite, Cappy meyve suları, Arwa ve Jericho maden suyunun da bulunduğu gazlı ve gazsız içecekler ile bölgedeki en büyük yiyecek ve içecek şirketi olma özelliğini de taşıyor. Filistin’de üç şişeleme tesisi daha bulunan kuruluşun, inşaatına 2014’te başladığı Gazze’deki tesisi Nisan 2016’da üretime geçti.

Coca-Cola Gazze'de fabrika açtı - 1

"DÖNÜM NOKTASI OLDU"

“NBC olarak, faaliyetlerimize başlamamızdan bu yana, istihdam fırsatları yaratabilen, ulusal ekonomiyi destekleyebilen ve son derece yüksek kaliteli ürünler sunarken bölgemizin önemli yeteneklerini de sergileyebilen başarılı bir Filistinli şirket olmak için azimle çalıştık” diyen National Beverage Company Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zahi Khouri, “Gazze’deki ilk tesisimizin açılışı, bu yolculukta önemli bir dönüm noktası oldu” diyerek sözlerini sürdürdü.

1,3 MİLYON DOLARLIK GİRİŞİM

Coca-Cola Vakfı, NBC ve uluslararası kalkınma kuruluşu Mercy Corps, bölgenin kalkınmasının önünde engel oluşturan, temiz içme suyuna erişim ve Filistinli gençler için istihdam yaratılması sorunlarının aşılmasını amaçlayan, 1,3 milyon dolar tutarındaki yeni bir girişimin hayata geçirileceğini de duyurdu.

Coca-Cola Gazze'de fabrika açtı - 2

1998 yılında, Coca-Cola Şirketi’nin pazardaki imtiyaz sahibi olarak 47 kişilik bir ekip ile faaliyetlerine başlayan yerel bir kuruluş olan NBC’nin bugün Ramallah, Tulkarim, Eriha ve Gazze’deki dört fabrikasında 600’ü aşkın çalışanı bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...