Coca-Cola'nın kârı yüzde 10 geriledi

Coca-Cola'nın ilk çeyrek kârı yüzde 10 düşüşle 1.35 milyar dolara indi.

Coca-Cola'nın kârı yüzde 10 geriledi

Dünyanın en büyük içecek şirketi Coca-Cola'nın ilk çeyrek kârı, yeniden yapılanma yükümlülükleri ve varlık değerlerindeki azalma nedeniyle yüzde 10 düştü.

Tüketici harcamalarındaki çekilmeye karşın Sprite ve Coke gibi çekirdek dallara odaklanan Atlanta merkezli şirketin çeyrek yıl sonuçlarında 5 günlük fazladan satışlar etkili oldu.

Şirket, 2011'e kadar 500 milyon dolar tasarruf etme planını da korudu. Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, yaptığı açıklamada küresel ekonomik çevre hâlâ zorlu olmayı sürdürürken, uzun dönem büyüme için iyi konumlandıklarını söyledi. Kent, ''İşimiz bu gibi zor zamanlar için inşa edildi'' dedi.

Sıkıntılı dönemde Coca-Cola'nın görünüşü konusunda iyimser olmayı sürdüren Kent, Şubat ayında düzenlenen bir konferansta, şirketin küresel krizden, girerken olduğundan daha güçlü çıkacağını söyledi.

Şirketin, kârı 3 Nisan'da biten dönemde 1.35 milyar dolara bir başka ifadeyle hisse başına 58 sente geriledi. Bir önceki yıl aynı dönemde şirketin kârı 1.5 milyar dolar bir başka deyişle hisse başına 64 sent olmuştu.

Yeniden yapılanma yükümlülükleri, varlık değerlerindeki azalma ve diğer kalemler dışarıda tutulduğunda ise Coca-Cola 1.51 milyar dolar bir başka deyişle hisse başına 65 sent kâr elde etti.

Şirket, söz konusu dönemde, Wall Street tahminlerinin altında, yüzde 3 düşüşle 7.17 milyar dolar satış yaptı.

Sayfa Yükleniyor...