Commerzbank 6 bin kişiyi çıkaracak

Alman finans devi Commerzbank 6 bine yakın çalışanının işine son verecek.

Commerzbank 6 bin kişiyi çıkaracak

Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank maliyetleri aşağı çekmek ve bireysel bankacılığı canlandırmak amacıyla 2016'ya kadar çalışanlarının yüzde 12'sini işten çıkarmayı planlıyor.

Banka tarafından yapılan açıklamada, tam zamanlı çalışılan pozisyonlarda 4 bin-6 bin kadar kişinin işine son verileceği, bu rakamın Şubat'ta yürütülecek görüşmelerle kesinleştirileceği belirtildi.

Grup olarak halen 56 bin kişiye istihdam sağlayan Commerzbank'ta tam zamanlı çalışanların sayısı 49 bin.

Diğer Avrupalı bankalar gibi Commerzbank da düşük faiz oranları, daha sıkı bankacılık kurallarının uygulanmasında artan maliyetler ve euro bölgesindeki krize bağlı olarak riskten kaçan müşteriler nedeniyle zorlu bir dönem geçiriyor.

Konuya yakın bir kaynak Commerzbank'ın şubelerde vardiya sistemi ve görev yeri değişiklikleriyle daha uzun çalışma saatleri uygulayacağını söyledi. Kaynak bazı çalışanlarının maaşının düşürüleceğini, belirli hizmetlerin ise düşük maliyetle dışarıdan sağlanacağını ekledi.

İtalyan Unicredit'e yakın kaynaklar dün bu bankanın da Almanya'daki biriminde gelecek yılın sonuna kadar 1000 kadar kişinin işine son vermeyi planladığını söylemişlerdi. Lloyds Banking Group da 940 kişinin işine son vereceğini açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...