Deniz Emeklilik, MetLife'a satıldı

Denizbank, Deniz Emeklilik'teki yüzde 99.86 hissesini MetLife'a 162 milyon Euro'ya sattı.

Denizbank, Deniz Emeklilik'te sahip olduğu yüzde 99.86 hissesini, American Life Hayat Sigorta'ya (MetLife) 161.93 milyon Euro bedel ile sattı.

Denizbank'tan KAP'a yapılan açıklamada ayrıca, Denizbank'ın, Deniz Emeklilik ile hayat sigortası ve bireysel emeklilik ürünlerinin dağıtımı, pazarlanması ve satımı için 15 yıllık hayat sigortası ve bireysel emeklilik acentelik sözleşmesi imzalanması için genel müdürlüğün yetkili kılınmasına karar verildiği ifade edildi.

Satış bedelinin Deniz Emeklilik'in 31 Aralık 2010 tarihli finansal tabloları dikkate alınarak hesaplandığının belirtildiği açıklamada, nihai satış bedeli ve hisse devri neticesinde oluşabilecek nihai satış kârının, hisse devir tarihindeki finansal tablolar esas alınarak gerekli fiyat farkları yansıtıldıktan sonra kesinleştirileceği kaydedildi.

Şirket hisselerinin devri Hazine Müsteşarlığı ve Rekabet Kurumu'ndan gerekli izinlerin alınmasının ardından gerçekleştirilecek. Satış işlemi sonucunda Denizbank'ın şirket sermayesinde doğrudan payı kalmayacak.

Denizbank'ın ana ortağı Dexia tarafından yapılan açıklamada da, satış işleminin yıl sonundan önce tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

Denizbank'tan yapılan açıklamada, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Deniz Emeklilik'in yüksek kârlılık, güçlü sermaye yapısı, hızlı büyüme performansı nedeniyle MetLife tarafından tercih edildiğini söyledi.

ÖZ SERMAYE KÂRLILIĞINDA LİDER
Açıklamada yer alan bilgiye göre, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin (TSRSB) 2010 yıl sonu sektörel verilerine göre, Deniz Emeklilik hayat sigortası ve bireysel emeklilik alanında faaliyet gösteren 13 şirket arasında öz sermaye kârlılığında yüzde 42 ile birinci oldu. 2010 sonu verilerine göre 22.8 milyon TL teknik kâr ile sektörde üçüncü olan Deniz Emeklilik, hayat branşı operasyonel kârlılıkta da yüzde 34 oranıyla lider konumda bulunuyor.

'TÜRKİYE KİLİT PAZAR'
MetLife MEASA CEO’su Michel Khalaf da "Türkiye, MetLife için stratejik, kilit bir pazar. Denizbank gibi bir bankacılık lideri ile güçlü ve uzun vadeli bir ortaklık bu nedenle bizim için çok önemli" dedi.

90 MİLYON MÜŞTERİSİ VAR
Açıklamada yer alan bilgiye göre, global olarak sigorta, yıllık irad ve çalışan hakları programları alanında 60’tan fazla ülkede 90 milyon müşteriye hizmet veren MetLife, kendisine bağlı ortaklıkları ve iştirakleri aracılığıyla Birleşik Devletler, Japonya, Latin Amerika, Asya Pasifik, Avrupa ve Orta Doğu’da pazar lideri konumunda. MetLife Türkiye, 20 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteriyor.

Açıklamada ayrıca, satış sonrasında Deniz Emeklilik ve Hayat'ın ticari unvanın değişeceği belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...